Noi rute aeriene spre destinații de vacanță din Grecia – Cronica de Turism

1. Operatorul low-cost Wizz Air a anunțat două noi rute din România către destinații de vacanță din Grecia începând din 15 iunie. Astfel, compania va zbura din București către insula Skiathos în fiecare zi de miercuri și duminică, iar prețul minim pe segment este de 169 de lei. De asemenea, compania va opera zboruri de la Timișoara către Zakynthos în fiecare zi de duminică, iar prețul pe segment pornește de la 169 lei. (Airlines Travel)

2. Operatorul low-cost Wizz Air va inaugura în iunie 2023 ruta regulată București – Luxemburg, cu o frecvență de două zboruri pe săptămână, în zilele de marți și sâmbătă. Prețurile pentru un segment (dus sau întors) au prețuri care încep de la 149 lei. În prezent, pe această rută mai zboară doar compania aeriană Luxair. (Boarding Pass)

3. Spania va elimina obligativitatea de a purta mască de protecție în mijloacele de transport în comun începând din 7 februarie. Măsura se aplică inclusiv pentru călătoriile cu avionul, pe lângă cele efectuate în interiorul țării cu trenurile, autocarele sau alte mijloace de transport. (Schengen Visa Info)

4. Zona ”Băile Tuşnad şi Împrejurimile”, formată din localităţile Băile Tuşnad, Cozmeni, Sâncrăieni, Sânsimion, Sântimbru și Tuşnad din judeţul Harghita, a fost desemnată de către Ministerul Turismului cea de-a şaptea destinaţie ecoturistică a României. (News)

5. Burano și Murano sunt două insule din apropiere de Veneția care merită vizitate în cadrul unei vacanțe în regiune, prima pentru casele viu colorate, iar a doua pentru că este locul unde se produce celebra sticla de Murano. (Pierduți în vacanță)

6. În Dubai a fost inaugurat recent un nou punct de observație din care turiștii pot admira clădirile spectaculoase din Downtown Dubai. Noul punct de observație se numește The Viewing Point, este poziționat în Dubai Creek Harbour, iar accesul turiștilor în zona de promenadă este gratuit. (YallaDubai)

7. Wizz Air are o campanie cu prețuri foarte scăzute pentru zborurile de la București spre Oslo, pentru pasagerii care călătoresc între lunile martie și mai. Prețul unui bilet dus-întors pentru această rută are un preț de pornire de numai 41 de euro, echivalentul a circa 200 de lei. (Travelator)

8. Franța se confruntă în această perioadă cu un val de greve care afectează serviciile de transport aeriene și feroviare. Prin urmare, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă călătorilor să verifice dacă există avioane sau trenuri anulate în această perioadă pe site-urile aeroporturilor sau ale operatorilor feroviari. (Club Feroviar)

9. Lituania, Letonia și Estonia analizează opțiunea de a lansa un tren feroviar pentru pasageri între capitalele Vilnius, Riga și Tallinn pe liniile de cale ferată cu ecartament sovietic de 1,52 metri. În prezent, cele trei țări colaborează la construcția unei linii ferate de mare viteză Rail Baltica între cele trei capitale pe ecartament de 1,435 metri, similar cu cel folosit în restul Europei, care ar urma să fie conectată cu Varșovia și să permite viteze de până la 234 km/h. (Railway Gazette)

10. Peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat în 2022 cele 16 aeroporturi din România. 60% din traficul aerian a fost realizat de aeroportul Henri Coandă din Otopeni (peste 12,5 milioane de pasageri), în timp ce următoarele poziții sunt ocupate de aeroporturile din Cluj-Napoca (2,6 milioane de pasageri, 12% din total) și Iași (1,5 milioane de pasageri, 7% din total). Comparativ cu recordul istoric de 23,2 milioane de pasageri înregistrat în 2019, ultimul an pre-pandemic, traficul aerian din 2022 a fost cu 9,6% mai mic, ceea ce înseamnă că sectorul aviatic a recuperat aproape integral pierderile de pasageri din perioada pandemică. Comparativ cu anii anteriori, numărul de pasageri a crrescut cu 87% față de 2021 și aproape s-a triplat față de 2020. (Asociația Aeroporturilor din România)

Ți-ar mai putea plăcea
Grecia este țara europeană în care prețurile la hoteluri au crescut cel mai mult – Cronica de Turism
Turiștii români vaccinați pot călători în Thailanda – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău