„The Big Trip”, ultima animație a verii, înainte de începerea școlii – Cronica de Divertisment

1. Ultimul weekend al verii aduce pe marile ecrane producția “Angel Has Fallen” (“Cod Roșu în Serviciile Secrete”). Mike Banning, un agent al serviciilor secrete interpretat de Gerard Butler, este acuzat pe nedrept de un atentat la adresa președintelui Statelor Unite (Morgan Freeman). Pe lângă faptul că trebuie să evite poliția, Banning are ingrată misiune de a descoperi care sunt adevărații autori ai atentatului eșuat. (IMDB)

2. Cei mici vor putea urmări la cinema animația “The Big Trip” (“Aventură în natură”), în care o barză dezorientată a “plasat” un pui urs panda unui urs brun. Ursul brun decide să îl ducă personal pe ursul panda adevăratei sale familii, iar călătoria lor este plină de aventuri și le permite să se împrietenească și cu un iepure sălbatic, un pelican și un tigru. (IMDB)

3. Documentarul “Goya: Visions of Flesh and Blood” poate fi urmărit începând din 30 august la Happy Cinema București din Liberty Center. Documentarul spune povestea celui mai faimos artist al Spaniei pe baza expozițiilor de la Galeria Naţională din Londra. Un bilet costă 26 lei. (Happy Cinema)

4. Primul sezon al serialului “Manifest” (“Destinația”) va avea premiera pe platforma de streaming HBO GO în 1 septembrie. Serialul spune povestea unui avion care dispare în mod bizar în timpul unui zbor transoceanic și reapare la 5 ani distanță, deși pentru pasageri timpul a stat practic pe loc. Primul sezon are 16 episoade. (HBO GO)

5. În perioada 31 august – 22 septembrie va avea loc o nouă ediție a Festivalului George Enescu. Printre artiștii care vor fi prezenți se numără Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida şi nouă orchestre de talie mondială, inclusiv Orchestra Națională a Franței, Capela de Stat din Dresda, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Viena, Orchestra Simfonică Academică de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia, Orchestra Filarmonicii Regale din Liège, Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam sau Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin. Ediția din acest an are în total 84 de concerte și recitaluri și se desfășoară la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului și Teatrul Excelsior, iar pe scene vor urca în total peste 2.500 de muzicieni din 50 de țări. Biletele sunt disponibile pe site-ul oficial. (Festivalul George Enescu)

6. În perioada 30 august – 1 septembrie, la Hotel Caro din București va avea loc cea de-a patra ediție a Bucharest Craft Beer Festival. La ediția din acest an vor fi disponibile zeci de sortimente de bere craft din România, dar și de peste hotare, de la diverse tipuri de Ale, Lager, Stout la Porter și IPA. Tot aici vor fi disponibile și diverse tipuri de cidru artizanal. Biletul pentru o zi costă 18 lei, iar abonamentul pentru toate cele 3 zile este 40 lei. (Craft Beer Festival)

7. Fanii muzicii rock își vor putea vedea favoriții în cadrul festivalului Rock ’n Sat, care va avea loc în Vama Veche în 30 și 31 august. Printre trupele care și-au anunțat prezența la eveniment se numără Cargo, Phoenix, Trooper, Bucovina, Altar, Iris, Zob, Buciun, Sanctuar sau Lupul cel rău. Biletul de o zi costă 30 lei, iar abonamentul pentru ambele zile 50 lei. (IaBilet)

8. La rândul lor, fanii muzicii techno și house au parte de propriul festival, de data aceasta la Sighișoara, de asemenea în 30 și 31 august. Printre artiștii care vor fi prezenți la Dava Festival se numără Fatima Hajji, Nick Warren, Christian Smith, Nusha, Mahony, Matt Sassari sau Spektre. Un bilet pentru o zi costă 89 lei, în timp ce un pass pentru ambele zile este 159 lei. (DavaFestival)

9. În weekendul 31 august – 1 septembrie va avea loc Fall in Love Festival la Palatul Mogoșoaia. În cadrul festivalului vor concerta peste 40 de artiști din România și străinătate, printre care se numără Șuie Paparude, Robin and the Backstabbers, The Mono Jacks, Firma, Otherside, Space Roosters, dar și britanicii Liam Gallagher, Disclosure DJ set sau Underworld. Nu vor lipsi nici DJ străini și români precum Ambiq, Andrey Pushkarev, Barnt, Rhadoo sau Ada Kaleh. (InfoMusic)

10. În perioada 4-8 septembrie, la Teatrul Apollo 111, va avea loc Festivalul Bucharest International Dance Film Festival, care propune conferinţe, sesiuni de prezentare a proiectelor selectate, dar și întâlniri one-to-one între artişti, mentori şi profesionişti din industrie. Publicul va avea acces gratuit la 3 conferințe, care vor fi găzduite de Andy Wood (5 septembrie, ora 15.00), Claudia Kappenberg (7 septembrie, ora 10.00) și Peter Schneider (8 septembrie, ora 11.00). Accesul se face pe bază de înscriere la adresa de email contact@bidff.ro până în 3 septembrie. (News)

Ți-ar mai putea plăcea
6 premiere la cinema în acest weekend – Cronica de Divertisment
Filmul de acțiune Retribution cu Liam Neeson, în premieră la cinema – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău