Noul serial “WandaVision” din Universul Cinematografic Marvel (MCU) are premiera pe Disney+ – Cronica de Divertisment

1. Noul serial “WandaVision” din Universul Cinematografic Marvel (MCU) are premiera vineri, 15 ianuarie, pe Disney+. Acțiunea se petrece după evenimentele din filmul “Avengers: Endgame” (2019), iar serialul îi are ca protagoniști pe Elizabeth Olsen și Paul Bettany, care interpretează rolurile supereroilor Wanda Maximoff și Vision. Primele două episoade sunt disponibile în 15 ianuarie, iar restul vor apărea la interval de o săptămână. (Trailer)

2. Noul serial francez “Lupin” a devenit cea mai urmărită producție pe Netflix în România în această perioadă. Personajul principal este Assane Diop, un tânăr decis să răzbune moartea tatălui său survenită după ce a fost acuzat pe nedrept de crimă. Astfel, Diop devine un hoț care comite jafuri nu doar pentru bani, ci și pentru adrenalina generată de actul în sine. În acest sens, el se inspiră din activitatea lui Arsène Lupin, un personaj fictiv creat de scriitorul francez Maurice Leblanc în 1905. (Trailer)

3. Filmul biografic “Rocketman” (2019) despre viața și cariera cântărețului Elton John va avea premiera pe Netflix sâmbătă, 16 ianuarie. Filmul îl urmărește pe Elton John de-a lungul drumului spre succes, de la plecarea sa din orășelul britanic Pinner până la descoperirea muzicii care îl propulsează pe scena internațională. Rolul cântărețului britanic este interpretat de Taron Egerton, în timp ce regia este asigurată de Dexter Fletcher. (Trailer)

Bonus 1: Producătorii viitorului serial „The Lord of the Rings” au publicat primul sinopsis pentru noua producție. Acțiunea va avea loc cu câteva mii de ani înainte de evenimentele descrise de scriitorul J.R.R. Tolkien în cărțile „The Hobbit” și „The Lord of the Rings”, iar protagoniștii se vor confrunta cu pericolul revenirii în forță a forțelor răului, care doresc să pună stăpânire pe Pământul de Mijloc. Primul sezon al serialului va avea 8 episoade și va apărea în cursul acestui an pe platforma de streaming Amazon Prime Video, disponibilă și în România. (Variety)

4. Filmul “Bombshell” (“Bombshell: Scandalul”) (2019) cu Charlize Theron și Nicole Kidman poate fi urmărit pe Netflix începând de vineri, 15 ianuarie. Filmul este bazat pe fapte reale și transpune cazul de hărțuire sexuală în care a fost implicat Roger Ailes, fostul CEO al Fox News. Charlize Theron, Nicole Kidman și Margot Robbie interpretează rolurile a trei dintre femeile care l-au acuzat public pe Ailes de hărțuire sexuală, acuzații pe care acestea le-a negat permanent. (Trailer)

5. Filmul dramatic “Richard Jewell” (“Cazul lui Richard Jewell”) (2019) regizat de Clint Eastwood va avea premiera pe HBO Go duminică, 17 ianuarie. Filmul abordează cazul real al atentatului cu bombă de la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996, care a fost parțial dejucat de paznicul Richard Jewell. O lungă perioadă de timp, acesta a fost însă considerat principalul suspect al atentatului. (Trailer)

Bonus 2: A apărut un nou trailer la serialul “Clarice”, continuare a celebrului film “Tăcerea mieilor” din 1991. Acțiunea se petrece la un an de la evenimentele din film, atunci când agentul FBI Clarice Starling se întoarce la activitatea de teren. Personajul principal este interpretat de Rebecca Breeds. Serialul va avea premiera în Statele Unite în 11 februarie pe postul de televiziune CBS. (Trailer)

6. Muzeul Național de Istorie Naurală “Grigore Antipa” organizează începând de sâmbătă, 16 ianuarie, ateliere de desen pentru copii cu vârste între 6-12 ani. Atelierele vor avea loc online pe platforma Zoom și oferă copiiilor posibilitatea de a învăța noțiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice în timp ce-și dezvoltă creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație. Lecțiile sunt împărțite în două module de câte trei ședințe, iar taxa de participare este de 70 lei pe ședință sau 190 lei pe modul. Înscrierile se fac pe site-ul oficial al muzeului. (Urban)

7. Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Opera Națională București transmite vineri, 15 ianuarie, trei spectacole online. “La piață” începe la ora 10:00, “Roșu și negru” la 11:30, iar “Motanul Încălțat” poate fi urmărit de la 13:40. Toate cele trei spectacole sunt transmise pe site-ul Operei Naționale București și pe contul de Youtube. Înregistrările vor fi disponibile doar pe durata difuzării spectacolelor. (Opera Națională București)

8. Piesa de teatru “Sunt o babă comunistă” va fi transmisă online de Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu duminică, 17 ianuarie, de la ora 17:00. Piesa spune povestea unei femei care în vremea comunismului fuge de la sat la oraș pentru o viață mai bună, iar personajul principal este interpretat de Dana Taloș. Prețul unui bilet este de 30 lei pentru adulți sau 25 lei pentru studenți și pensionari. (Teatrul Național Radu Stanca)

Bonus 3: Sony a anunțat că va lansa serviciul de streaming Bravia Core exclusiv pe televizoarele sale premium din gama Bravia XR. Catalogul va include inițial circa 300 de filme produse de-a lungul timpului de Sony Pictures, iar conținutul 4K va fi difuzat la 80 Mbps. Spre comparație, Netflix transmite în prezent conținut 4K la 15.6 Mbps. (News.ro)

9. Muzeul Național Olandez Rijksmuseum din Amsterdam a anunțat că a digitalizat peste 700.000 de opere de artă ale unor artiști precum Vermeer, Rembrandt, Van Dyck sau Van Gogh. Operele de artă pot fi vizualizate pe platforma online a muzeului, iar vizitatorii virtuali au diverse opțiuni de căutare după artist sau perioadă, dar și posibilitatea de a descărca operele preferate. (Rijksmuseum)

10. Cântăreața americană Lana Del Rey a publicat în această săptămână primul single de pe viitorul ei album. Piesa se numește “Chemtrails Over The Country Club”, a fost compusă împreună cu vechiul ei colaborator Jack Antonoff și va da inclusiv numele oficial al albumului. Noul album va avea 11 piese și va fi lansat oficial în 19 martie. (Videoclip)

Ți-ar mai putea plăcea
Summer Well în weekend, concert Metallica săptămâna viitoare – Cronica de Divertisment
Filmul cu super-eroi Eternals are premiera la cinema – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău