Numărul copiilor care muncesc a crescut pentru prima oară în ultimii 20 de ani – Cronica dimineții

1. Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat, miercuri seară, că nu există consens în coaliţie în privinţa categoriilor de pensii speciale care ar trebui eliminate, însă USR PLUS susţine că ”toate pensiile speciale trebuie să fie pe masă”. Întrebat dacă doar pensiile magistraţilor sunt intangibile, în acord cu decizia CCR pe acest subiect, Ghinea a afirmat: ”În accepţiunea mea, da, dar nu este un consens în coaliţie pe acest subiect”. (News.ro)

2. Numărul copiilor obligați să muncească, la nivel global, a crescut cu 8,4 milioane, în ultimii patru ani, până la 160 de milioane. Este prima creștere înregistrată, după ce între 2000 și 2016, numărul scăzuse cu 94 de milioane. (Axios)

3. 8 din 10 englezi prezintă anticorpi împotriva noului coronavisus, conform Institutului Britanic pentru Statistici. Același procent se regăsește și în Irlanda de Nord și Țara Galilor. În Scoția procentul scade la aproape 73%. (Link)

O știre din Cronica de Business: UiPath a avut venituri de $186,2 milioane în primele trei luni din 2021, în creștere cu 65% față de aceeași perioadă a anului trecut. (Startup Cafe)

4. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a reafirmat, miercuri seară, susţinerea pentru Florin Cîţu la şefia PNL, precizând că acesta este ”parte activă în acest proces de reformă” pe care Guvernul trebuie să o facă. ”O tărăgănare a reformelor acum, la guvernare, ar putea să ducă PNL la desfiinţare”, susţine Turcan. (News.ro)

5. Președintele SUA, Joe Biden, a afirmat miercuri că Statele Unite s-au „întors” în prima zi a unui turneu european în timpul căruia se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin. „The United States is back!”, a declarat președintele american în fața membrilor forțelor aeriene americane de la baza aeriană din Mildenhall, în sud-estul Regatului Unit. „Și democrațiile din întreaga lume sunt unite pentru a face față celor mai dificile provocări”, a adăugat el, subliniind că vrea să-l întâlnească pe domnul Putin pentru a-i spune „ce vreau să știe”. (Hotnews)

6. SUA ar putea dona 500 milioane doze de vaccin Pfizer țărilor sărace, prin programul COVAX. Administrația Biden are în plan distribuirea a 200 milioane doze anul acesta și încă 300 milioane în prima jumătate a anului viitor. Dozele donate vor ajunge în 92 dintre cele mai sărace țări din lume. (Reuters)

7. Timpul petrecut online de către utilizatorii de tehnologie va creşte, în medie, cu zece ore pe săptămână până în 2025, când toate activităţile de rutină se vor desfăşura în mediul online, arată un raport Ericsson. 64% dintre consumatorii de tehnologie se aşteaptă la creşterea nivelului de stres, în societate, peste 3 din 5 utilizatori de tehnologie consideră că va fi necesar să jongleze cu mai multe locuri de muncă pentru a avea venituri decente, iar 7 din 10 se aşteaptă să ducă o viaţă mai sănătoasă. Totodată, 67% speră să călătorească mai mult în viitor. (News.ro)

O știre din Cronica Sportivă: Irina Begu și Nadia Podorosoka s-au calificat în semifinalele probei de dublu de la Roland Garros după o victorie în trei seturi, 6-3, 4-6, 6-2, în fața perechii Petra Martic / Shelby Rogers. Pentru prima finală de Grand Slam a carierei, Irina și Nadia trebuie să treacă de echipa Iga Swiatek / Bethanie Mattek-Sands, favoritele nr. 14 la acest turneu. (Treizecizero)

8. Procentul americanilor care susțin căsătoriile între homosexuali a ajuns la aproape 70%, un record. Pentru prima dată, procentul Republicanilor care susțin astfel de căsătorii este majoritar, fiind de 55%. (Forbes)

9. Internauții chinezi nu mai pot accesa site-urile unor platforme populare de tranzacționare a criptomonedelor folosind motoarele de căutare și rețelele de socializare locale, în ceea ce pare o nouă măsură luată de Beijing pentru a descuraja tranzacțiile cu monede virtuale. Căutările pe motoarele de căutare ale Baidu, Sogo, Zhihu sau Weibo după cuvinte-cheie pentru platforme majore, ca Binance, OKEx și Huobi, nu mai dau rezultate. (Profit.ro)

10. Jumătate din adulții britanici, adică aproximativ 26 de milioane, s-au uitat la filme porno în pandemie. De departe cel mai popular site a fost PornHub, 15 milioane alegându-l. Datele apar în raportul anual Ofcom, reglementatorul pietei britanice de tv, audio și comunicații. (TheGuardian)

Fotografia dimineții – Englezii și-au scos steagurile pe balcoane, pregătindu-se pentru începerea turneului final Euro 2020. Vickie Flores/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Costul total al vaccinării împotriva noului virus ar fi de aproximativ $3 pentru fiecare locuitor al Planetei – Cronica dimineții
Astăzi se împlinesc 75 de ani de la primul atac cu bombă nucleară din lume – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău