Numărul de medii de 10 la Evaluarea Națională 2024 a fost de aproape 7 ori mai mic comparativ cu anul trecut – Cronica dimineții

1. Rezultatele la Evaluarea Națională 2024 au fost afișate miercuri, la ora 12:00. 65 de candidați la această sesiune au obținut nota 10 la ambele probe, printre care un singur elev din mediul rural, din Giurgiu. Numărul de medii de 10 la Evaluarea Națională 2024 este de 65, de aproape 7 ori mai mic comparativ cu anul trecut. (Hotnews)

2. Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor a anunțat că traficul pe Valea Oltului va fi închis timp de o lună, începând din 8 iulie până în 9 august, pe timp de zi, iar șoferilor le vor fi recomandate rute ocolitoare. (Profit.ro)

3. Oficialii ruși și aliații lor din Moldova s-au adunat la Moscova, la o conferință organizată de un institut bănuit de legături cu FSB, unde au asociat votul pro-UE la referendumul din octombrie cu „anexarea” Moldovei de România. (G4Media)

4. PET-urile din plastic de unică folosință ale căror dopuri și capace sunt făcute din plastic pot fi vândute începând cu data de 3 iulie 2024 numai dacă dopurile și capacele rămân atașate de recipiente, potrivit noilor reglementări europene și naționale. (G4Media)

Din Cronica de Tehnologie: Australia a dat industriei online termen de șase luni să elaboreze norme pentru siguranța copiilor, astfel încât aceștia să nu mai poată vedea conținut nepotrivit, inclusiv pornografie, pe internet. Măsurile pot avea în vedere sisteme de verificare a vârstei, funcții de control parental și estomparea sau filtrarea conținutului nepotrivit. (Reuters)

5. Federația Rusă a declarat miercuri drept persona non grata un membru al Ambasadei României la Moscova, anunţă Ministerul Afacerilor Externe, precizând că măsură vine că răspuns la decizia autorităţilor de la Bucureşti din 24 mai de a declara persona non grata un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse. (News.ro)

6. Donald Trump și-a mărit considerabil avansul față de Joe Biden, 49% vs 43%, în cursa pentru Casa Albă, potrivit unui sondaj New York Times realizat după dezbaterea dintre cei doi și publicat miercuri. (Hotnews)

7. Fosta Primă Doamnă Michelle Obama ar fi singura în măsură să obţină mai multe voturi decât Donald Trump, în cazul în care Joe Biden s-ar retrage din cursa la fotoliul de la Casa Albă, arată un sondaj Ipsos. (News.ro)

8. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski „s-a săturat” de premierul său, Denis Șmîhal, și intenționează să îl schimbe, potrivit unei relatări din presa ucraineană. (Digi24)

Din Cronica Sportivă: Campioana FCSB și câștigătoarea Cupei Corvinul Hunedoara dispută joi Supercupa României. Partida este programată de la ora 20:00, pe stadionul Ghencea.

9. Asociația Industriei Auto din Germania a cerut Comisiei Europene să renunțe la taxele vamale suplimentare pentru vehiculele electrice (EV) produse în China, care vor intra în vigoare joi, 4 iulie. (Profit.ro)

10. Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a anunțat că intenționează să vândă acțiuni ale companiei în valoare de aproape $5 miliarde. Anunțul vine după ce capitalizarea Amazon a atins $2000 miliarde. Bezos a vândut, în acest an, acțiuni Amazon în valoare de peste $8 miliarde. (FT)

Fotografia dimineții – Mai mulți susținători ai președintelui american Joe Biden s-au adunat în fața Casei Albei pentru a-i cere acestuia să se retragă din cursa pentru un al doilea mandat:

Ți-ar mai putea plăcea
Ambasadorul SUA la Bucureşti a atacat oligarhii cu legături politice și baronii care controlează interesele de afaceri – Cronica dimineții
WSJ: Macron ar fi decis să-l cheme pe Zelenski la Paris doar după ce a văzut cum a fost primit la Londra – Cronica dimineții