România depășită de Republica Moldova și Albania în topul mondial care analizează starea de bine a copiilor – Cronica dimineții

1. România se află pe locul 80 într-un top mondial alcătuit în funcție de educație, nivelul de sănătate, accesul la hrană și violența împotriva copiilor. Țara noastra este penultima din Europa, doar Ucraina fiind în urma noastră. Albania se află pe locul 68, Republica Moldova pe 55, iar Bulgaria pe 45. (Link)

2. Numărul companiilor care au intrat în insolvență în 2019 a scăzut cu 22% față de anul anterior, la 6.384, și se situează la minimul ultimului deceniu. (Profit.ro)

3. Congresul PSD va avea loc în 29 februarie sau în 7 martie şi se va candida în echipe, a anunţat liderul interimar, Marcel Ciolacu. Acesta a precizat că va anunţa după şedinţa de luni dacă va candida sau nu la Congres. (News.ro)

4. Hărţuirea cibernetică ar putea deveni infracţiune inclusă în Codul penal. Orice persoană care va găsi “instalate” aplicații spion în telefon ar putea să facă plângere penală, potrivit unui proiect inițiat de senatorul USR Florina Presadă. (Hotnews)

5. În ședința CEx de ieri a PSD a fost prezentat un sondaj care situează PSD la 27%, în condițiile în care PNL este cotat cu 38%, iar USR-PLUS la 15%. Același sondaj arată că Pro România, PMP și ALDE nu ar atinge pragul electoral de 5% pentru a intra în Parlament. (Link)

Una din Cronica de Business: Conglomeratul chinez Fosun, condus de un miliardar supranumit Warren Buffett al Chinei, a ajuns la un acord cu germanii de la GLL Real Estate Partners pentru achiziția complexului de birouri Floreasca Park de lângă Pasajul Pipera, București, într-o tranzacție de peste €100 milioane ce „sparge” borna unui randament investițional de sub 7%. (Profit.ro)

6. Pentru prima oară în ultimii opt ani, un avion civil care a transportat miniştri sirieni şi jurnalişti a aterizat ieri pe aeroportul din Alep, Siria. (News.ro)

7. Fostul președinte sud-coreean Lee Myung-bak a fost plasat în detenție după condamnarea sa în apel la 17 ani de închisoare pentru corupție. (Profit.ro)

8. Creșterea prețului acțiunilor de la începutul anului:
Tesla: +122%
Uber: +39%
Nvidia: +33%
Twitter: +21%
Netflix: +20%
Microsoft: +19%
Amazon: +18%
Adobe: +16%
Google: +14%
IBM: +13%
Intel: +11%
Apple: +10%
Facebook: +6%
Oracle: +5%

9. Ministrul german de interne Horst Seehofer urmează să înainteze propuneri pentru ca serviciile de informații interne să monitorizeze serviciile de mesagerie criptată pentru a da de urma extremiștilor. (Profit.ro)

10. Americanii pot avea o „frică culturală” de matematică, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Chicago. Cei care au eșecuri timpurii pot dezvolta o „anxietatea matematică” evitând subiectul ani de zile, chiar și atunci când sunt perfect capabili să învețe și să-și îmbunătățească rezultatele. (Quarz)

Fotografia dimineții – Burger King a lansat o campanie care prezintă imagini la rezoluție mare cu un burger care mucegăiește. Reclama își propune să scoată în evidență ingredientele naturale folosite de companie în produsele sale.:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Românii, persoane fizice și juridice, au în conturi aproape 70 miliarde euro
“Nomadland” a fost desemnat cel mai bun film la gala premiilor Oscar – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău