Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a crescut, în primele opt luni din 2022, cu 33,7% – Cronica de Business

Cronica de Business vă este prezentata de Raiffeisen Smart Market.

1. Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a crescut, în primele opt luni din 2022, cu 33,7%, comparativ cu perioada similară din 2021, la 4.831 de unități, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului. (Profit.ro)

2. Depozitele de gaze ale Uniunii Europene au depășit un nivel mediu de înmagazinare de 90%, peste cel de 80% stabilit de blocul comunitar drept obiectiv pentru a garanta un volum sigur în toamnă și iarnă, în contextul nesiguranței legate de livrările din Rusia. (Profit.ro)

3. ByteDance, compania care deține TikTok, și-a triplat pierderea operațională anul trecut, la peste $7 miliarde, din cauza costurilor mari pentru extinderea agresivă. Datele apar într-un raport financiar distribuit angajaților. Vânzările au crescut cu aproape 80%, până la $61,7 miliarde. Raportul mai arată că ByteDance a generat profit operațional pe primul trimestru din acest an. (WSJ)

4. Pentru prima oară de la finalul anului 2019, Samsung a anunțat un profit în scădere, pe ultimul trimestru, de $7,7 miliarde. Scăderea, de 32%, în ritm anual, vine din divizia de semiconductori. (Bloomberg)

5. Aproape jumătate dintre familiile americane chestionate de Biroul de Recensământ consideră că recenta creștere a prețurilor de consum este „foarte stresantă”, iar marea majoritate a celorlalți au declarat că sunt îngrijorați de inflație. Biroul de Recensământ a inclus o nouă întrebare despre impactul creșterii prețurilor în sondajul său obișnuit al gospodăriilor. Rezultatul arată că aproape toată lumea a fost cel puțin puțin stresată de inflație. (Bloomberg)

6. Apollo Global Management și Sixth Street Partners, care au confirmat, la începutul acestui an, că-l vor finanța pe Elon Musk pentru a achiziționa Twitter, într-o tranzacție de $44 miliarde, nu mai sunt în discuții cu CEO-ul Tesla pentru această afacere. (Reuters)

7. Goldman Sachs estimează că prețurile locuințelor din Hong Kong scad cu 30%, comparativ cu anul trecut. Prețurile sunt așteptate să scadă cu 15% în acest an și cu încă 15% în 2023, comparativ cu nivelurile de la sfârșitul anului 2021, au scris analiștii. Banca de investiții se aștepta anterior ca prețurile să scadă cu 20% până în 2025. (Bloomberg)

8. Porsche a detronat Volkswagen și a devenit cea mai valoroasă companie auto din Europa, după capitalizarea pe bursă. Valoarea Porsche, a ajuns la 85 miliarde de euro. (Reuters)

9. Crypto.com a disponibilizat mai mulți oameni decât se știa până acum. În perioada iunie – august ar fi părăsit compania undeva între 30% și 40% dintre angajați. Se estimează că numărul acestora trece de 2.000. În același timp, au fost reduse multe dintre campaniile de promovare a brandului. (AdAge)

10. Credit Suisse, banca elvețiană de investiții ale cărei acțiuni au scăzut la minim record săptămâna aceasta din cauza temerilor că ar putea fi în pragul colapsului, și-a scos la vânzare hotelul de cinci stele Savoy, situat în centrul orașului Zurich. Prețul cerut este de 400 de milioane de franci elvețieni. (TheGuardian)

Ți-ar mai putea plăcea
Nicolae Badea vinde un teren de €10 milioane pe malul lacului Griviţa – Cronica de Business
Acțiunile Meta/Facebook au scăzut cu 20%, după închiderea bursei și după anunțarea rezultatelor pe trimestrul 4 din 2021 – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău