Numărul pacienților infectați cu noul coronavirus și declarați vindecați a depășit pragul de 10 milioane – Cronica Știrilor Pozitive

1. Numărul pacienților infectați cu noul coronavirus și declarați vindecați a depășit pragul de 10 milioane.

2. Costul pentru a preveni următoarea pandemie ar fi între $22 și $30 miliarde/an, mai puțin de 2% din cât cheltuie cele mai militarizate țări ale lumii pe armament. (NBCNews)

3. Satu Mare nu a înregistrat nici un nou caz de infectare în raportarea de ieri, iar Bihor, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Covasna, Giurgiu, Harghita, Hunedoarea, Mureș, Sălaj, Sibiu, Teleorman și Tulcea au înregistrat sub 10 cazuri noi. Timiș, Suceava, Neamț, Maramureș, Ialomița, Bistrița-Năsăud și Albă au raportat puțin peste 10 cazuri noi.

4. Fizicianul Cristian Presura a purtat două măști timp de 6 ore pentru a demonstra că saturaţia sângelui se păstrează la valoarea de început, de 98%, pe tot parcursul celor 6 ore. (Link)

5. Un spital modular cu 250 de paturi, dintre care 100 dintre pentru terapie intensivă, pentru tratarea pacienților cu COVID-19 va fi instalat, începând de luni, în apropiere de Iaşi, pe drumul european 85. (Hotnews)

6. Compania farmaceutică americană Moderna a primit fonduri suplimentare în valoare de $472 de milioane din partea Autorităţii pentru Cercetări Avansate şi Dezvoltare în Domeniul Biomedical (BARDA), pentru susţinerea dezvoltării vaccinului său împotriva Covid-19. Moderna a arătat că fondurile vor susţine studiul său clinic de fază a treia pentru vaccinul candidat împotriva noului coronavirus. (News.ro)

7. Un studiu comparativ între Suedia, care a păstrat deschise școlile, și Finlanda, care le-a închis, arătă că nu a existat un risc mai mare de transmitere a virusului pentru școlile primare care au rămas deschise în timpul pandemiei. (Bloomberg)

8. SK Bioscience, compania sud coreeană finanțată de Bill Gates, ar putea produce 200 milioane de kit-uri de vaccin anti-Covid19 până în iunie anul viitor. (Bloomberg)

9. Ambasadorul Statelor Unite Ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a declarat „Statele Unite se angajează să continue să sprijine România în plan economic, militar şi să consolideze relaţia bilaterală, astfel încât România să devină o ţară vibrantă economic, fără grija integrităţii graniţelor sale”. (News.ro)

10. Conform unui studiu publicat de o universitate veterinară din Germania, câinii antrenați au reușit să identifice prezența noului coronavirus în saliva umană cu o precizie de 94%. (CNBC)

11. Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, a anunţat duminică că republicanii au finalizat noul plan de ajutoare pentru americanii şi companiile afectate de criza coronavirusului, în valoare de $1.000 de miliarde, care va fi depus azi în Congres. (News.ro)

12. Vânzările grupului britanic de bricolaj Kingfisher în România și-au revenit puternic începând cu luna mai, după o scădere de peste 14% în aprilie, cauzată de restricțiile impuse pe fondul pandemiei. Proprietarul lanțului de magazine Brico Depot a raportat o creștere de 25,7% a vânzărilor pe piața locală în mai, raportat la luna similară din 2019. (Profit.ro)

13. Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski au discutat duminică, telefonic, despre comflictul din estul Ucrainei şi şi-au exprimat sprijinul pentru armistiţiul care începe azi, au anunţat birourile acestora. (News.ro)

14. Partidul premierului Jacinda Ardern este creditat în sondaje cu aproape 61%, cel mai mare procent înregistrat vreodată de un partid în Noua Zeelandă. Alegeri generale vor avea loc în septembrie. (Reuters)

15. Germania vrea să pregătească legislația pentru a permite circulația vehiculelor fără șofer, astfel încât constructorii auto să poată vinde mașini autonome de nivel 4 începând din 2021. (Profit.ro)

16. Piața asigurărilor generale și de viață din România a atins venituri de 2,95 miliarde lei în primul trimestru din 2020, în creștere cu 8,8% față de perioada similară a anului trecut. (Hotnews)

17. Doi americani au devenit milionari după ce unul dintre ei a câștigat marele premiu la loteria și și-a respectat înțelegerea făcută cu prietenul lui, acum 28 de ani, de a împărți câștigul. (SkyNews)

Din Cronica de Carte:

18. 5.000 de cărți vor fi oferite gratuit, în Franța, copiilor care sunt lipsiți de ele, într-un proiect realizat de Editurile Rue du Monde, intitulat „Vara cărților de solidaritate” (ActuaLitte);

19. Editura Penguin Random House a decis să-și extindă programul de Open License, permițând cititorilor să acceseze gratuit cărțile lor pentru ”cititul cu voce tare” (în special, pentru biblioteci și școli), în tot restul anului 2020 (Publishers Weekly);

20. Un băiat de doar 4 ani, Nadim Shamma-Sourgen, a semnat un contract cu Editura Walker Books, pentru a publica în viitorul apropiat propria colecție de poezii (The Guardian).

Fotografia dimineții – O fetiță poartă marcă de protecție în Devizes, Marea Britanie. Urszula Soltys/The Guardian:

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul persoanelor vindecate de Covid-19, la nivel global, a depășit 6 milioane – Cronica Știrilor Pozitive
Numărul pacienților declarați vindecați, la nivel global, va depăși în această dimineață 35 de milioane – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău