Numărul persoanelor vindecate de Covid-19, la nivel global, a depășit 6 milioane – Cronica Știrilor Pozitive

1. Numărul persoanelor vindecate de Covid-19, la nivel global, a depășit 6 milioane.

2. Guvernul afirmă, în programul de relansare economică a României, că modelul de dezvoltare a României bazat doar pe consumul populaţiei, determinat de politicile pro-ciclice ale guvernărilor anterioare, trebuie schimbat. Obiectivul noului model este ca ”Produsul Intern Brut pe cap de locuitor la paritatea de cumpărare standard să ajungă la 87% din media UE27, la orizontul anului 2025”. (News.ro)

3. Guvernul a decis, miercuri, să permită activitatea și desfășurarea activităților de training și workshop-uri, cu un număr de participanți de maximum 20 de persoane. (Profit.ro)

4. România a înregistrat în mai 2020 cel mai mic număr de decese din această lună în ultimii șapte ani. (G4Media)

5. Planul național de investiții și relansare economică elaborat de Guvernul PNL Orban pregătește granturi pentru IMM de circa 2,5 miliarde euro. (Profit.ro)

6. Guvernul analizează oportunitatea unui nou mecanism de eșalonare a datoriilor firmelor către stat pe o perioadă de cel mult 12 luni, fără constituirea de garanții. Ratele ar urma să varieze în funcție de lichiditățile financiare pe care firmele previzionează să le aibă, potrivit Planului Național de Investiții și Relansare Economică, prezentat astăzi. (Profit.ro)

7. Planul național de investiții și relansare economică elaborat de Guvernul PNL Orban include promisiuni de investiții de câte 8 miliarde lei în extinderea rețelelor de apă și canalizare, precum și în reabilitări termice de clădiri. (Profit.ro)

8. Planul național de investiții și relansare economică elaborat de Guvernul PNL Orban promite investiții de 3,4 miliarde euro în dezvoltarea infrastructurii de irigații și reluarea execuției lucrărilor la canalul Siret-Bărăgan. (Profit.ro)

9. Planul național de investiții și relansare economică elaborat de Guvernul PNL Orban promite finanțarea construirii a 8 depozite regionale pentru produse agricole locale, dar și a transformării în fermieri în România a tinerilor din diaspora și nu numai. (Profit.ro)

10. Guvernul a decis să acorde un sprijin în valoare de 500 euro/angajat pentru achiziționarea de echipamente IT destinate angajaților care lucrează în regim de telemuncă, în perioada stării de urgență/alertă. (Profit.ro)

11. Germania a preluat ieri președinția Consiliului Uniunii Europene de la Croația, pentru următoarele șase luni. (Link)

12. Pentru prima oară din 1965, de când Gallup a început să măsoare trendul, procentul americanilor care susțin creșterea imigrării l-a depășit pe cel al americanilor care se opun imigrației. (Link)

13. Înmatriculările de automobile din Franța din luna iunie arată că programul de redresare lansat de președintele Macron începe să dea rezultate. Piața a crescut față de iunie 2019, în premieră de la blocajul din martie, iar marca Dacia a reușit chiar să depășească media pieței, cu peste 8 procente. (Profit.ro)

14. Tesla a depășit Toyota și a devenit cel mai valoros constructor auto din lume, după capitalizarea dată de bursă. Acțiunile Tesla au crescut de 5 ori în ultimele 12 luni, de la $200+ la $1100. (FT)

15. Doar pentru bărbatii singuri: Bordelurile din Amsterdam s-au redeschis cu noi reguli: fără săruturi și fără respirație profundă și apropiată. (Reuters)

Fotografia dimineții – Prințul Charles la Cotswold Farm Park. Kirsty Wigglesworth/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
În premieră, un autoturism electric a reușit să urce în top 20 al celor mai vândute modele din România – Cronica Știrilor Pozitive
Speranța de viață pentru 2019, la nivel global, a crescut cu 6 ani, ajungând la 73 de ani, comparativ cu 2000 – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău