Numărul total al contractelor individuale de muncă suspendate a înregistrat azi, pentru prima dată în ultimele două săptămâni, o scădere față de ziua precedentă – Cronica serii

1. Numărul total al contractelor individuale de muncă suspendate a înregistrat azi, pentru prima dată în ultimele două săptămâni, o scădere față de ziua precedentă, potrivit datelor publicate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Astfel, un număr de 1.005.552 de contracte de muncă erau suspendate vineri, în scădere față de cele 1.030.973 înregistrate joi și față de cele 1.013.522 înregistrate miercuri. (Profit.ro)

2. Miniştrii de Economie şi Finanţe din zona euro au ajuns la o înţelegere privind pachetul de măsuri economice în valoare de peste 500 de miliarde de euro, în împrumuturi, pentru a sprijini statele, firmele şi angajaţii afectaţi de impactul pandemiei de Covid-19. (News.ro)

3. România a devenit prima ţară care a blocat exporturile de cereale în timpul pandemiei de coronavirus, o decizie importantă, care ar putea spori temerile privind aprovizionarea cu alimente la nivel global. (Bloomberg)

4. Rata anuală a inflaţiei s-a menţinut în martie la 3%, la fel ca în februarie, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică. Mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,11% faţă de martie 2019, serviciile cu 3,8%, iar mărfurile nealimentare cu 1,39%. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Travelex, care gestionează cel mai mare lanț de case de schimb valutar din lume, a plătit hackerilor $2.3 milioane în Bitcoin pentru a redobândi controlul asupra sistemelor proprii după un atac cu ransomware. (The Next Web)

5. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a admis azi că ia în calcul desemnarea unor medici militari la conducerile tuturor spitalelor din România atunci când „managementul civil nu merge”. (Profit.ro)

6. Băncile au primit aproximativ 150.000 solicitări de la persoanele fizice pentru suspendarea ratelor lunare din contractele de credit începând cu jumătatea lunii martie. Aproximativ un sfert dintre aceste solicitări au fost soluționate, restul fiind în curs de procesare. (Profit.ro)

7. Pandemia forțează companii precum Netflix, Dropbox, Equinix și alții să-și îmbunătățească rapid rețelele și serverele, contribuind astfel la cea mai mare expansiune a infrastructurii de internet din ultimii ani. (MIT)

8. Propunerea Uber de creare a unei noi categorii legale pentru angajații săi este contracarată de 50 de asociații ale lucrătorilor, care cer Congresului să o respingă. Compania este acuzată că vrea să profite de pandemie pentru a forța eliminarea anumitor beneficii și protecții sociale ale acestei categorii. (LA Times)

Una din Cronica de Divertisment: De luni, celebrul film “Forest Gump” din 1994 regizat de Robert Zemeckis poate fi urmărit pe platforma de streaming HBO Go. În rolurile principale ale producției joacă Tom Hanks și Robin Wright. (Trailer)

9. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, că federaţia şi LPF lucrează cu trei scenarii pentru reluarea meciurilor de fotbal, în datele de 27 mai, 3 iunie sau 13 iunie. (News.ro)

10. Bob Dylan s-a clasat, pentru prima dată în cariera de şase decenii, pe primul loc într-un top Billboard. La vârsta de 78 de ani, Dylan a ajuns cu piesa „Murder Most Foul” în fruntea Rock Digital Song Sales. (News.ro)

Fotografia serii – Guvernatorul statului Florida a susținut o conferință de presă având doar o mănușă de protecție:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Erdogan acuza Statele Unite de declansarea unui razboi economic impotriva Turciei
Cronica serii – 27 de ani de la moartea lui Freddie Mercury

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău