Numărul zilnic al deceselor cauzate de Covid-19 continuă să scadă în SUA – Cronica Știrilor Pozitive

1. Numărul pacienților activi aflați în stare gravă din cauza noului virus a scăzut de la 2% la 1%.

2. La opt ani după începerea lucrărilor, au avut loc primele teste la metroul din Drumul Taberei, pe Magistrala 5. În imagini se pot observa primele trenuri care circulă, fără călători, pe această magistrală. (Link)

3. Coreea de Sud a raportat 17 cazuri noi în această dimineață. Este cel mai mic număr înregistrat în ultima lună.

4. Numărul zilnic al deceselor cauzate de Covid-19 continuă să scadă în SUA, ajungând la mai puțin de o treime din vârful înregistrat în aprilie. (Link)

5. Transmiterea COVID-19 de la mamă la bebeluș în timpul sarcinii este neobișnuită, iar rata infectării nu este mai ridicată decât atunci când copilul este născut vaginal, hrănit la sân sau i se permite contactul cu mama, conform unui nou studiu. (ScienceDaily)

6. Franța a înregistrat ieri doar 7 decese cauzate de Covid-19. (Reuters)

7. Beijingul a înregistrat 9 cazuri noi în această dimineață, numărul fiind în scădere după apariția celui mai mare focar de infecția din afara Wuhanului, din ultimele două luni.

8. Autoritățile americane au aprobat primul joc pentru copii cu vârsta între 8 și 12 ani care suferă de tulburarea de tip deficit de atenție și hiperactivitate. (CNBC)

9. Virusul SARS-CoV-2 are mutații puține, ceea ce este o veste bună pentru oamenii de știință care lucrează la crearea unui vaccin pentru distrugerea acestui virus. (Link)

10. Un medicament folosit în tratamentul cancerului s-a dovedit capabil să adreseze cauza fundamentală a inflamației severe în cazul pacienților grav afectați de COVID-19. Un test experimental internațional a fost lansat cu acest medicament. Cercetătorii de la Institutul Național pentru Cancer din SUA au speculat că chiar dacă infecția este adusă sub control, virusul poate cauza în continuare un răspun imun excesiv, ceea ce cauzează o hiper-inflamare a plămânilor și a altor organe. (Link)

11. Premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică seară, că 7.000 de companii au beneficiat până acum de programul IMM Invest, plafonul atins fiind de 6 miliarde de lei. (Profit.ro)

12. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, după o vizită pe şantierul lotului 2, Cristian – Predeal, al Autostrăzii Comarnic-Braşov, că lucrările vor finalizate pe porţiunea respectivă şi tronsonul va fi dat în trafic în luna noiembrie a acestui an, mai devreme faţă de graficul asumat prin contract, adică august 2021. (News.ro)

13. Un nou tratament împotriva stresului, care combină mindfulness cu hipnoterapia a demonstrat rezultate pozitive, se arată într-un studiu pilot al Universității Baylor. Intervenția se numește ”mindful hypnotherapy”. (ScienceDaily)

14. Directoarea ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a cerut statelor să își examineze trecutul și să își confrunte moștenirea sclavagistă și colonialismul și să remedieze ”secolele de violență și discriminare” prin compensații, în varii forme. (TheGuardian)

15. Teatrul Național din București găzduiește pe Amfiteatrul în aer liber mai multe piese de teatru. La jumătatea săptămânii, miercuri (24 iunie) și joi (25 iunie), cu începere de la ora 21:00, spectatorii vor putea urmări piesa “Matilda și groparii” de Stela Giurgeanu. Prețul unui bilet este de 50 de lei, iar numărul de locuri este limitat la 60 pentru fiecare spectacol. (Teatrul Național)

16. România are din nou patru plaje etichetate cu Steagul Albastru, după ce anul trecut doar trei plaje au bifat criteriile privind calitatea apei, siguranță și curățenie necesare obținerii certificării. Cele patru plaje sunt: Marina Regia, Phoenicia (ambele din Năvodari), Vega Vintage (Mamaia) și Citadel (Eforie). (Profit.ro)

17. Amazon va transmite gratuit pe Twitch și Prime Video meciuri din Premier League, care vor putea fi văzute în Marea Britanie. Compania americană speră că utilizatorii vor urmări și comenta împreună meciurile, începând cu 29 iunie, când va fi transmisă prima partidă. Meciurile vor fi însoțite de o coloană sonoră sintetică furnizată de EA Sports, care să dea impresia că stadionul este populat de spectatori. (Deadline)

Din Cronica de Carte:

18. Școlile din Anglia vor primi fonduri totale de un miliard de lire sterline pentru a-și reveni după pandemie, din care 350 de milioane pentru un program național de meditații, de un an, pentru copiii aflați în nevoie (The Guardian)

19. O colecție de 500 de cărți, în format electronic, sunt oferite online gratuit de către Springer Nature (Open Culture)

20. Reni Eddo-Longe a devenit primul autor britanic de culoare care ajunge pe locul întâi în topurile de vânzări de cărți din Marea Britanie, cu volumul ”Why I’m No Longer Talking ToWhite People About Race” (BBC)

21. Editura Scholastic din Marea Britanie va publica o carte vegană de bucate, scrisă de un ”chef” și youtuber în vârstă de 12 ani, Omari McQueen, cu titlul ”Omari McQueen’s Best Bites Cookbook” (BookSeller)

22. Toaletele mobile au fost transformate în biblioteci – sub numele de “WC Reading Room” – de către locuitorii din Hawksland, Scoția (Daily Record)

23. 29 iunie va fi, din acest an, Ziua Internațională Micul Prinț, în vederea comemorării nașterii lui Antoine de Saint-Exupéry, la 29 iunie 1900 (ActuaLitte)

Fotografia dimineții – Două berze și o Lună plină. Ozkan Bilgin / Anadolu Agency / Getty :

Ți-ar mai putea plăcea
Vaccinul împotriva covid-19 al Pfizer şi Biontech este ”eficient 90%” – Cronica Știrilor Pozitive
Numarul cazurilor noi, raportate la nivel global, s-a plafonat in ultimele zile – Cronica Stirilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău