Uber Eats iese din România – Cronica de Tehnologie

1. Uber Eats, cea mai mare platformă de livrare de mâncare la nivel mondial, exceptând China, controlată de compania americană de ridesharing Uber, iese din România la începutul lunii viitoare. Simultan, Uber iese de pe alte 7 piețe. (Profit.ro)

2. Intel este pe punctul de a cumpăra Moovit pentru aproximativ $1 miliard. Tehnologia Moovit, care folosește big data și AI pentru ghidarea transportului în comun, ar putea fi folosită de Intel în cadrul propriei divizii de tehnologii autonome. (Profit.ro)

3. Șoferii și clienții Uber vor fi obligați să poarte măști în anumite țări, începând cu Statele Unite. Compania americană lucrează și la o tehnologie cu care să poată verifica dacă noua regulă este respectată. (Profit.ro)

4.  European Health Journal a ajuns la concluzia că Apple Watch poate depista ischemia miocardică, după ce aceasta a fost identificată de ceasul Apple la un pacient german. Interesant este că Apple Watch a depistat corect o ischemie pe care EKG-ul făcut în spital a ratat-o. (9to5mac)

5. Aplicația oficială de monitorizare a pandemiei și urmărire a contactelor din India este obligatorie și pentru angajații din sectorul privat, nu doar pentru sectorul public, iar angajatorii trebuie să verifice că toți angajații au instalat-o. (The Economic Times)

6. 70% dintre startup-urile din zona de criptomonede și blockchain din Malta au eșuat în a obține licența de funcționare conform noilor reguli, pe care mulți le consideră prea severe. (Decrypt)

7. Microsoft negociază achiziționarea startup-ului de automatizare a proceselor software Softomotive. Fondat în Grecia, competitorul lui UiPath era evaluat la $7 miliarde și îi are printre clienți pe IBM și Intel. (Bloomberg)

8. Amazon și Microsoft dețin jumătate din piața serviciilor cloud, care a ajuns în Q1 la $29 miliarde, în creștere cu 37% față de anul trecut. AWS are 32% din piață, urmat de Azure cu 18% și Google cu 8%. (Synergy Research)

9. Datele personale ale 774.000 de imigranți și persoane care intenționează să emigreze au fost expuse de Ministerul de Afaceri Interne din Australia, prin intermediul unei platforme oficiale, public disponibile de mai mulți ani. (The Guardian)

10. Download-ul de aplicații pentru iPad a crescut în Q1 pentru prima oară în ultimii patru ani, depășind la nivel mondial 1,1 miliarde. Utilizatorii au cheltuit în aceeași perioadă peste $2 miliarde în cadrul aplicațiilor de iPad. (Sensor Tower)

Ți-ar mai putea plăcea
Review: Xbox Series X punctează la toate capitolele importante – Cronica de Tehnologie
Apple a vândut anul trecut mai multe ceasuri decât toți producătorii elvețieni la un loc – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău