O companie britanică a prezentat un robot capabil să reproducă expresiile faciale umane – Cronica de Tehnologie

1. O companie britanică a prezentat un robot capabil să reproducă expresiile faciale umane. Într-o demonstrație video, Ameca arată mirare când își vede mâinile și dezvoltă un zâmbet de întâmpinare către cei care-l privesc. (The Verge)

2. Armata SUA a luat măsuri împotriva grupărilor de hackeri care au atacat cu ransomware infrastructura țării, anunță Generalul Paul M. Nakasone, care conduce Comandamentul Cibernetic. Atacurile din ultimul an au determinat SUA să ia măsuri mai agresive împotriva acestui fenomen, spune Nakasone, care este și șeful NSA. (NYTimes)

3. Noua propunere UE privind lucrătorii din gig economy ar putea costa companiile din această zonă peste €4,5 miliarde pe an. Peste 4 milioane de oameni, care lucrează pentru companii precum Uber și Glovo, ar urma să fie clasificați drept angajați. (Profit.ro)

4. Clearview AI este pe punctul de a dobândi un brevet pentru un “motor de căutare pentru fețe”. Tehnologia, descrisă ca o „metodă de furnizare a informațiilor despre o persoană bazată pe recunoașterea facială”, va indexa și aplica recunoașterea facială imaginilor disponibile online. (Politico)

5. PlayStation va lansa un nou abonament în primăvară, care va concura cu Xbox Game Pass. Nume de cod Spartacus, acesta va aduce la un loc PlayStation Plus și PS Now și va fi disponibil pentru PS4 și PS5. (Bloomberg)

6. Microsoft va renunța la metoda actuală, mai complicată, de a seta browser-ul implicit din Windows 11. Într-o nouă versiune de test a sistemului de operare, alegerea browser-ului implicit se face, din nou, apăsând un singur buton. (The Verge)

7. Serviciul de schimb pentru monede digitale, BitMart, a fost spart și a pierdut criptomonede în valoare de aproximativ $150 de milioane. Compania spune că a identificat un atac pe scară largă în care au fost vizate portofele de Ethereum și Binance Smart Chain. (The Block)

8. Cel puțin trei agenții federale americane au cumpărat tehnologie de supraveghere video din China. Achizițiile au fost făcute de la o subsidiară a Dahua Technology, care se află pe lista companiilor chineze cu care agențiile federale nu au voie să facă afaceri, din cauza implicării în abuzurile asupra minorității uigure. (TechCrunch)

9. Un utilizator care a trimis un Pixel 5a într-un service Google, pentru reparații, spune că cineva de acolo i-a folosit telefonul pentru a-i accesa conturile și informațiile personale, inclusiv fotografiile. Este deja a doua acuzație de acest gen din ultimele două săptămâni care vizează service-urile Google. (The Verge)

10. Oamenii de știință au reușit să creeze pui de șoareci de același sex cu o eficiență de 100%, folosind o tehnică de editare a genelor. Metoda ar putea fi aplicată pentru cercetare și agricultură, unde există situații în care sunt necesare animale doar de același sex. (Phys)

Ți-ar mai putea plăcea
Google va închide Hangouts în noiembrie – Cronică de Tehnologie
Microsoft a lansat peste 100 de patch-uri în cadrul pachetului de securitate pentru luna aprilie – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău