Oamenii de știință au făcut un pas important în direcția obținerii energiei din fuziunea laser – Cronica de Tehnologie

1. Peste 40 de milioane de seturi de date personale ale unor foști și viitori clienți ai T-Mobile au fost afectate într-un hack recent. Alături de acestea, hackerii au intrat în posesia datelor a 7.8 milioane de actuali clienți ai operatorului american. Datele includ nume, adrese și chiar acte de identitate. (Bloomberg)

2. Oamenii de știință au făcut un pas important în direcția obținerii energiei din fuziunea laser. Cu 192 de raze laser țintind o sferă cu izotopi de hidrogen (deuteriu și tritiu) preț de 20 de nanosecunde, s-a ajuns la o aprindere în proporție de 70%. Deși nu s-a ajuns la o aprindere completă, cercetătorii au obținut un rezultat de 8 ori mai puternic decât anterior. (Engadget)

3. Galaxy Watch4 ($250) păcătuiește prin faptul că încearcă să țină utilizatorul prizonier în ecosistemul Samsung, impunând soluții cu o funcționalitate slabă, precum asistentul Bixby. Dincolo de asta, cel mai nou ceas Samsung oferă o interfață funcțională și rapidă, făcând progrese importante în ceea ce privește facilitățile de sănătate și aplicațiile terțe. (The Verge, Review)

4. Microsoft va complica schimbarea browser-ului web implicit din Windows 11, cu scopul vădit de a își favoriza propriul browser. În locul unei simple alegeri între browser-ele instalate, ca în Windows 10, Microsoft va crea confuzie în rândul utilizatorilor, punându-i să facă asocierea dintre browser și fiecare tip de fișier și format web –  HTM, HTML, SVG, FTP, HTTP etc. Mozilla, Opera, Vivaldi și, mai subtil, Google și-au exprimat deja îngrijorarea. (The Verge)

5. Oamenii de marketing care lucrează cu newslettere mai au aproximativ o lună să se pregătească pentru schimbările pe care Apple le va face în ceea ce privește email-urile. Mail Privacy Protection, care va fi intra în vigoare începând cu iOS 15, va elimina multe elemente de analytics. Printre altele, va bloca pixelii invizibili și va masca IP-ul utilizatorului. (TechCrunch)

6. Facebook a făcut public, pentru prima oară, un raport privind cele mai populare postări, pagini, link-uri și domenii. Deși vag, raportul, care acoperă SUA în Q2, încearcă să arate că postările politice nu sunt printre cele mai populare. (Facebook)

7. Apple a anunțat că amână lansarea funcției SharePlay, care nu va fi disponibilă în momentul lansării iOS 15. Una dintre cele mai mediatizate noutăți de la WWDC, SharePlay, va facilita sincronizarea și urmărirea împreună a conținutului multimedia de către utilizatorii dispozitivelor Apple. (9to5mac)

8. Tesla organizează vineri evenimentul “AI Day”, anterior numit “Autonomy Day”. Evenimentul, care va fi transmis live pe site-ul companiei, va începe cu discursul lui Elon Musk și va include demonstrații software realizate de inginerii companiei. (The Verge)

9. Apple se apără, după ce cercetătorii au anunțat că sistemul folosit pentru identificarea imaginilor cu copii abuzați are probleme în deosebirea conținutului. Compania americană spune că descoperirea nu este un bug, ci face parte din modul în care a fost conceput sistemul și că, oricum, varianta analizată nu era cea finală. (Vice)

10. Amazon avertizează o parte din terții comercianți că ar putea fi afectați de reforma antitrust propusă în Congress. În email-urile trimise, gigantul american se arată îngrijorat de impactul negativ pe care propunerile le-ar putea avea asupra firmelor mici și mijlocii care vând pe Amazon. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Hackerii ruși au fost plătiți în Bitcoin pentru a influența alegerile americane din 2016
Utilizatorii device-urilor Apple ar putea ajunge să cheltuiască mai mult pe aplicații, decât pe jocuri, până în 2024 – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău