Olanda a mărit numărul de testări pe zi de la 5000 de teste la 17.500 teste – Cronica Externă

Europa

1. Olanda a mărit numărul de testări pe zi de la 5000 de teste la 17.500 teste. Testele vor fi folosite mai ales pentru testarea personalului medical, dar și pentru alte grupuri vulnerabile sau cu risc ridicat. Medicii de familie vor primi și ei teste pentru persoanele care se află în categoria celor vulnerabile. (Link)

2. Italia a decis să mărească pachetul de stimuli financiari până la jumătate din produsul intern brut, fiind a doua țară cea mai îndatorată din Uniunea Europeană. Prim ministrul Giuseppe Conte a anunțat un nou stimul de 400 miliarde de euro ajutor pentru afacerile afectate grav de impactul pandemiei COVID-19. (Euronews)

Bonus: Italia a oferit două contracte publice pentru echipamente de protecție necesare în criza cauzată de COVID-19 unor oameni de afaceri acuzați de fraudă. Banii alocați de statul italian pentru procurarea de măști chirurgicale, mănuși și combinezoane pentru personalul medical însumează 64 milioane de euro. (Link)

SUA

3. Planul armatei americane pentru continuitatea guvernului american, în cazul în care pandemia COVID-19 ar afecta factorii de decizie a fost dezvăluit exclusiv de Newsweek SUA. (Newsweek)

Orientul Mijlociu

4. Arabia Saudită va găzdui o întâlnire extraordinară prin video conferință vineri, împreună cu miniștrii energiei din G20 pentru „a asigura stabilitatea pieței de energie”, arată un document trimis către Reuters. Rusia și alți producători de petrol vor discuta tăierile la prețuri recente, care au cauzat pierderea a 30 milioane de barili pe zi. (Reuters)

5. O investigație a Națiunilor Unite arată că atacurile asupra civililor sirieni au fost operate în 2019 de către regimul sirian al lui Bashar al Assad asupra unei școli, un centru de tratament, un spital și o facilitate de îngrijire pentru copii. (AP)

6. Iran a acuzat SUA că blochează un împrumut de urgență de $5 miliarde din partea Fondului Monetar Internațional, care ar ajuta țara să lupte împotriva răspândirii COVID-19, care deja a avut un impact grav asupra țării. (Link)

Asia

7. Turcia ia în considerare eliberarea din penitenciare a celor deținuți, într-un pachet de reforme judiciare care ar scoate din închisori un sfert dintre cei închiși în acest moment, aproximativ 45.000 de oameni. Din acest pachet de reformă sunt excluși deținuții politic. (Link)

Africa

8. Migrația din Africa spre Europa este redefinită ca o amenințare de securitate pentru state și societăți. Uniunea Europeană are noi mecanisme operaționale, prin Frontex și fondul de urgență al UE, pentru a face migrația către Europa cât mai puțin facilă. Ca urmare a măsurilor de descurajare a migrației ilegale luate de europeni pune presiune pe statele africane mai bogate din partea celor sărace. Africa de Sud, Botswana, Egipt, Algeria și Maroc au impus condiții stricte pentru vize în cazul călătorilor din statele africane sărace. (Link)

America Latină

9. Elitele bogate ale Venezuelei continuă petrecerile cu alcool, sex cu prostituate europene și droguri în cluburile din insulele Caraibelor. Până acum în Venezuela au fost doar șapte persoane afectate de COVID-19, dar ”Bolichicos” continuă distracția fără griji. (AP)

Global

10. Experții germani au un plan pentru restartarea economiei, după criza COVID-19. (CNN)

Ți-ar mai putea plăcea
Administrația Trump a notificat Congresul SUA de intenția de a vinde 50 de avioane de luptă F-35 către Emiratele Arabe Unite – Cronica Externă
ONU: Pandemia coronavirus ar putea arunca la limita subzistenței, prin înfometare cronică, peste 132 milioane de oameni – Cronica Externă
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău