OMS: Ieri s-au înregistrat 106.000 noi cazuri de infectare cu noul virus, cel mai mare număr înregistrat la nivelul unei zile – Cronica dimineții

1. Premierul Ludovic Orban a anuțat aseară că pentru acele domenii în care se vor menţine restricţiile, după data de 1 iunie, se va continua plata şomajului tehnic. ”Pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea ca urmare a relaxării restricţiilor, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere a reluării activităţii de către angajaţi, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5%, pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat”. (Hotnews)

2. Ieri s-au înregistrat 106.000 noi cazuri de infectare cu noul virus, cel mai mare număr înregistrat la nivelul unei zile, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Aproape două treimi din aceste cazuri au fost înregistrate de 4 țări. (BBC)

3. Zece puncte de trecere a frontierei cu Ungaria vor fi deschise, în această dimineaţă, atât pentru traficul de autoturisme, cât şi pentru persoane. Decizia a fost luată în urma vizitei ministrului de Interne, Marcel Vela, în Ungaria, unde a avut discuţii pe această temă cu omologul său Sándor Pinter. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Foxconn, cel mai mare furnizor al gigantului Apple, a înregistrat o scădere de 89% a profitului net în primele trei luni ale anului, până la valoarea de $70 milioane, în contextul în care pandemia i-a oprit producția în China, iar cererea pentru smartphone-uri la nivel global a scăzut. (Bloomberg)

4. Comisia Europeană pregătește un pachet uriaș de stimulare pentru industria auto. Țările Uniunii ar urma să primească 20 de miliarde de euro pentru un Program Rabla destinat achiziției de mașini ecologice. (Profit.ro)

5. Premierul francez Edouard Philippe a apreciat miercuri că Uniunea Eurpeană (UE) ”nu a fost la înălţimea crizei” noului coronavirus, salutând totodată ”planul foarte ambiţios” de relansare economică propus de Franţa şi Germania. (News.ro)

Promo: Vrei mai multe vânzări online? Orange, Elefant, Decathlon, Fashiondays sau Vivre colaborează prin 2Performant cu mii de publisheri, specialiști PPC, comparatoare de prețuri, bloggeri sau vloggeri. Ne apropiem de 200 de milioane de euro vânzări generate pentru sute de magazine online, hai și tu alături de noi https://ro.2performant.com/advertiseri/

6. Guvernul polonez a aprobat reglementări menite să îngreuneze preluarea companiilor pe care Polonia le consideră de importanță strategică pentru economia sa de către investitori din afara Uniunii Europene. Reglementările fac parte din planul de salvare în valoare de 330 de miliarde de zloți (78,9 miliarde de dolari) adoptat de Executivul polonez, pentru a atenua potențialele daune provocate de pandemie asupra celei mai mari economii din Europa Centrală și de Est. (Profit.ro)

7. Marea Britanie a vândut obligațiuni în valoare de 3,75 miliarde lire cu o dobândă negativă de 0,003%. (Bloomberg)

8. Ministrul Sănătății din Bolivia a fost demis și arestat fiind suspect într-un caz de corupție care implică achiziționarea a 170 de ventilatoare pentru spitale la un preț de aproape $28.000 per bucată. (Reuters)

Una din Cronica Știrilor Pozitive: Colonelul Tom Moore, veteranul care a strâns din donații peste $40 milioane pentru sistemul medical britanic, va fi făcut Cavaler și va deveni Sir Tom Moore. Moore a împlinit 100 de ani la finalul lunii aprilie. (Reuters)

9. Un bărbat de 37 de ani, din Malayesia, a fost condamnat la moarte în Singapore pentru trafic de droguri. Sentința a primit-o prin intermediul unei conferințe video pe Zoom. (TheGuardian)

10. Perioada de izolare a generat o creștere a activității pe Tinder, platforma de dating. Pe 29 martie s-au înregistrat 3 miliarde de “swipes” la nivel global, un record pentru platforma la nivelul unei zile. (BBC)

Fotografia dimineții – Mike Schultz, 43 de ani, a pierdut un sfert din greutate după ce a fost infectat cu noul virus și a stat șase săptămâni în spital:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Romania@100 de ani
Medic epidemiolog: România se află într-o faza descendentă a pandemiei de COVID încă de săptămâna trecută – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău