ONU critică România pentru situația din azile – Cronica dimineții

1. Comitetul ONU împotriva Torturii, organism cu sediul la Geneva, îşi exprimă într-un raport publicat vineri „profunda îngrijorare” cu privire la acuzaţiile de tortură, rele tratamente, supraaglomerare, lipsă de personal calificat şi specializat şi condiţii materiale precare atât în instituţiile de psihiatrie, cât şi în unităţile de îngrijire socială din România. (Digi24)

2. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că vor fi publicată, săptămâna viitoare, în transparenţă decizională ordonanţele de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare. Şeful Guvernului a adăugat că primul proiect de OUG are în vedere oprirea „risipei banilor şi cea de-a doua ordonanţă este cea cu venituri mai mari din PIB din colectare”. Liderul PSD a reiterat faptul că niciuna dintre măsurile fiscale din cele două ordonanţe nu vizează reducerea salariilor sau taxe noi. (News.ro)

3. Statele Unite ar trebui să continue să lucreze în cadrul NATO şi cu aliaţii din NATO pentru a dezvolta o strategie pe termen lung, pentru a spori securitatea, pentru a stabili o prezenţă permanentă şi durabilă de-a lungul flancului estic al NATO şi care să consolideze rezilienţa democratică a aliaţilor şi partenerilor din regiune, arată un amendament referitor la securitatea Mării Negre adoptat joi în Senatul SUA. (Hotnews)

Din Cronica de Tehnologie: O echipă de fizicieni din Coreea de Sud anunță descoperirea unui material superconductor la temperatura de cameră și presiunea ambientală, ceea ce ar putea revoluționa domeniul electricității. Oamenii de știință încearcă de mai bine de un secol să descopere un material care să conducă electricitatea fără rezistență. (Phys)

4. Profitul net al OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței, gaze și carburanți din România, s-a diminuat cu 80% în primul semestru, față de perioada similară a anului trecut, de la 4,64 miliarde lei la 944 milioane lei. (Profit.ro)

5. Preşedintele Uniunii Africane, Azali Assoumani, a declarat vineri că propunerile preşedintelui rus Vladimir Putin de a furniza cereale Africii nu sunt suficiente şi că este nevoie de o încetare a focului în Ucraina. (News.ro)

6. Polonia a decis să prelungească interzicerea importului de cereale ieftine din Ucraina vecină dincolo de 15 septembrie, dată până la care este în vigoare măsura, a declarat vineri vicepremierul Jaroslaw Kaczynski. (Hotnews)

Din Cronica de Divertisment: Documentarul “Poisoned: The Dirty Truth About Your Food” va putea fi urmărit pe Netflix de miercuri, 2 august. Producția explică modul în care reglementările insuficiente din domeniu au expus consumatorii timp de câteva decenii la patogeni precum e. Coli sau salmonella.

7. Aproape 12 milioane de americani ar putea fi nevoiți să-și schimbe locul de muncă până în 2030, din cauza Inteligenței Artificiale, relevă un studiu McKinsey Global Institute. (BusinessInsider)

8. Tesla și-a mințit clienții în legătură cu autonomia mașinilor sale, în urmă cu aproximativ 10 ani, afișând pe bord o autonomie mai mare decât cea reală. Apoi, anul trecut, compania a fost nevoită să creeze o echipă specială de diversiune, care trebuia să facă numeroasele plângeri să dispară. (Reuters)

9. Pentru prima oară în ultimii 19 ani, Singapore a executat o femeie, condamnată la moarte pentru trafic de droguri. Femeia a fost prinsă cu 31 de grame de heroină. Codul penal din Singapore prevede pedeapsa cu moartea pentru orice condamnat care este prins cu mai mult de 500 grame de cannabis și/sau 15 grame de heroină. (Bloomberg)

Din Cronica Sportivă: Max Verstappen (Red Bull Racing) s-a impus în calificările pentru Marele Premiu al Belgiei, dar a fost penalizat cu 5 locuri. Astfel, din pole va pleca Charles Leclerc (Ferrari).

10. Preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, a anunțat că social-democrații vor boicota ședinţa Consiliului Local, susținând că primarul USR, Clotilde Armand, vrea să majoreze suma de bani plătită Romprest. În replică, Primăria Sector 1 a transmis că firma de salubrizare a fost cea care a cerut majorarea tarifelor, în caz contrar, de la 1 august, nu va mai ridica gunoaiele de pe străzi. (Libertatea)

Ți-ar mai putea plăcea
Rafila: Din martie vor fi luate măsuri de relaxare – Cronica dimineții
Deputatul care şi-a agresat soţia a fost exclus din AUR şi i se cere demisia din Parlament – Cronica dimineții
Un comentariu
  • LevSt.
    iul. 29,2023 la 2023-07-29T16:53:32+03:000000003231202307

    „…acuzatii de tortura…” ____––____probabil ca -iohanis si haitele- nici acum nu realizeaza cum este privita Romania, mai mult, cred ca ei se distreaza si-i baga la origini pe aia de la ONU, ba se simt chiar indignati ca cineva le atrege o asa atentie, precum zegreanu, „indignat” ca UE a indraznit sa spuna judecatorilor romani sa nu ia in considerare prescriptia impusa de alde zegreanu, iar motivatia aceste prescriptii este simpla: in cele 5 mii de dosare prescrise, exista multa plevusca(praful in ochi, sau fumigene zegrene) , dar 30-50 dosare sunt ale unor indivizi care au talharit cel putin un milion euro(indivizi, deobicei, cu functii inalte) si care au contribuit cu zeci de mii de euro, la buzunarele lui zegrea si restul banditilor imbracati in blanuri de oaie (robe) si care acum, pot deveni impredictibili, fie ca-i denunta pe asa-zisii judecatori, fie ca le cer banii inapoi, chiar si mai grav, ca acesti indivizi, putrezi de bogati, NU pot justifica niciun sfert din averile „dobandite”, tocmai pentru ca acestea sunt ridicate prin cardasie cu marii devalizatori ai tarii, supervizati de marele bandit, iohanis…-II-Andrei Ursu, după ce torționarii tatălui său au fost achitați: „Acest Cristian Troncotă are semnătura pe dosarul falsificat” fost decan al academiei SRI… general de securitate…”___–-___probabil facut general macar de iliescu daca nu chiar de ceausescu, oricum era o chestie doar de timp, pentru ca il facea iohanis, cel care a facut cei mai multi generali, incat Romania este demna de Cartea Recordurilor, are cei mai multi generali DIN LUME(activi si in rezerva), practic Romania are mai multi generali decat are USA, Anglia si tot NATO, la un loc!!! si are mai multe „cadre militare ” (active si in rezerva, generali alti ofiteri, diversi gradati, maistri militari, etc-platiti generos, lunar, de la buget.)decat INTREGUL EFECTIV DE MILITARI IN TERMEN !!! Iar helwing s-a retras de la conducerea serei si pentru ca stia ca vine acest verdict si nu voia sa mai minta din nou in public(nu ca i-ar fi fost rusine!), plus ca-in curand- iohanis va fi detronat si vor incepe anchete , in care acest al doilea criminal al tari(iohania nr.1-helwing nr. 2)va trebui sa dea raspunsuri despre acoperirile facute, insa este posibil ca acesta sa fuga din tara inainte de caderea lui iohanis(care-l va urma)…Iar , pe scurt, este o iluzie sa crezi ca actualul serei nu este mostenitorul „in cuget si simtiri”, al fostei securitati, practic fosta securitate si nomenclatura-CHIAR LA URMATOARELE GENERATII(copii, nepoti, rude fidele, etc.)- controleaza si manipuleaza tot ce misca in toata tara…Si aceasta forta diabolica, numeric, nu este nici macar UNU la suta din populatie, insa este efectiva tocmai pentru ca in politic si la varful suprem -pres-edinte- troneaza adevarati securisti, chiar daca fara grade…

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău