OpenAI urmează să anunțe luni un concurent pentru Google Search – Cronica de Tehnologie

1. Sarcinile simple de inteligență artificială de pe dispozitivele Apple vor fi executate local, în vreme ce sarcinile complexe vor beneficia de aportul serverelor companiei. Acestea din urmă vor folosi, în primă fază, cipurile M2 Ultra. (Bloomberg)

2. OpenAI urmează să anunțe luni un concurent pentru Google Search. Compania lucrează, de mai multă vreme, la o extensie care va permite ChatGPT să caute informații în timp real pe internet și să citeze sursele. (Reuters)

3. Neuralink s-a confruntat cu o problemă în cadrul primului implant neuronal pe care l-a făcut. Deși acesta a fost considerat un succes, compania a constatat o reducere a volumului de date recepționat după ce unele fire au ieșit accidental. (WSJ)

4. T-Mobile și Verizon discută preluarea unora dintre operațiunile și licențele de spectru deținute de US Cellular. T-Mobile ar urma să plătească $2 miliarde și să ajungă rapid la un acord cu US Cellular, în vreme ce negocierile cu Verizon sunt încă la început. (WSJ)

5. TikTok va eticheta automat conținutul din cadrul rețelei ce a fost creat cu ajutorul inteligenței artificiale. Algoritmul companiei va identifica, printre altele, creațiile realizate cu Dall-E și Firefly. (FT)

6. Startup-ul francez de AI Mistral urmează să primească o investiție de $600 de milioane, după ce, în decembrie, a atras alte $500 de milioane. Astfel, evaluarea companiei ar urma aproape să tripleze în doar șase luni, de la $2 miliarde la $6 miliarde. (WSJ)

7. Hackerii au accesat datele a aproximativ 49 de milioane de utilizatori ai produselor Dell. Compania și-a avertizat clienții cu privire la acest incident, dar i-a asigurat că informațiile lor financiare sunt în siguranță. (Bleeping Computer)

8. Binance a concediat un investigator intern, care a descoperit că unul dintre clienți manipula piețele, conform unor documente ale companiei. Incidentul a avut loc la finele anului trecut, după ce Binance, acuzată de Statele Unite că sacrifică securitatea utilizatorilor pentru a-și crește profiturile, a promis că va crește nivelul de siguranță și încredere. (WSJ)

9. 85% dintre adolescenții americani joacă jocuri video, iar 41% o fac chiar zilnic, conform unui sondaj la care au participat 1.423 de respondenți. 72% dintre adolescenți spun că se joacă pentru a-și petrece timpul cu prietenii sau pentru a-și face noi prieteni. (PRC)

10. Noile smartphone-uri Huawei Pura 70 folosesc, în cea mai mare parte, cipuri dezvoltate în China – s-a constatat în urma dezasamblării acestora. Dezvoltat pe 7nm, chipset-ul Kirin 9010 este doar cu foarte puțin mai rapid decât Kirin 9000S. (iFixit)

Ți-ar mai putea plăcea
În luna august, Google a reușit să atenueze cel mai mare atac DDoS înregistrat vreodată – Cronica de Tehnologie
China a cerut blocarea aplicației companiei de ride-hailing Didi din magazinele de aplicații – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău