Opozantul rus Alexei Navalnîi a slăbit opt ​​kilograme de la sosirea într-un lagăr de prizonieri – Cronica Externă

Europa

1. Peste şapte francezi din zece susţin noile restricţii împotriva Covid-19 anunţate miercuri de către Emmanuel Macron, dar 46% dintre ei nu intenţionează să le respecte scrupulos, arată o anchetă Odoxa-Backbone Consulting realizată pentru Le Figaro şi France Info. Emmanuel Macron le-a cerut francezilor un ”efort suplimentar”. (News.ro)

2. Ofiţerul italian arestat marţi în flagrant delict cu privire la spionaj în favoarea Rusiei ”nu reuşea să facă faţă” cheltuielilor din salariul său, declară soţia acestuia într-un interviu publicat joi de cotidianul Il Corriere della Sera. Salariul căpitanului italian de fregată, ”de 3.000 de euro, nu mai ajungea unei familii cu patru copii, patru câini, un împrumut imobiliar de rambursat de 1.200 de euro pe lună”, declară Claudia Carbonara, soţia lui Walter Biot, arestat în timp ce-i înmâna documente clafificate unui ofiţer rus, în schimbul sumei de 5.000 de euro. (News.ro)

SUA

3. Preşedintele american Joe Biden a prezentat un plan de infrastructură major, constând în construcţii de drumuri şi poduri, în cadrul unui program economic amplu, în valoare de aproximativ $2.000 de miliarde, care mai prevede măsuri de combatere a schimbărilor climatice şi de dezvoltare a serviciilor sociale, cum ar fi îngrijirea vârstnicilor. (News.ro)

Rusia

4. Deplasarea recentă a unor trupe şi material militar în apropiere de frontiera cu Ucraina vizează să asigure securitatea Rusiei şi nu constituie o ameninţare, dă asigurări Kremlinul. Şeful Statului Major al armatei ucrainene, Ruslan Homceak, a acuzat în Parlamantul ucrainean, marţi, Moscova de comasarea unor trupe într-o regiune de la frontiera ucraineano-rusă. (News.ro)

5. Opozantul rus Alexei Navalnîi a slăbit opt ​​kilograme de la sosirea într-un lagăr de prizonieri la începutul lunii martie, chiar înainte de a începe o grevă a foamei, au anunțat joi colaboratorii săi, care se tem pentru sănătatea sa. (Hotnews)

Orientul Mijlociu

6. Copiii, cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, din Israel ar putea primi vaccinul anti-Covid începând cu luna mai. Declarația făcută de oficiali din domeniul sănătăţii vine după ce laboratoarele Pfizer şi BioNTech au anunţat că vaccinul lor împotriva COVID-19 este 100% eficient pentru segmentul de vârstă 12 – 15 ani. (Digi24)

Asia

7. Cel puțin 43 de copii au fost uciși de forțele armate din Myanmar de la lovitura de stat petrecută pe 1 februarie, potrivit organizației umanitare Salvații Copiii. (BBC)

8. Diplomații ruși din Coreea de Nord sunt din ce în ce mai nemulțumiți de „condițiile severe” în care se află, din cauza măsurilor anti-coronavirus care au izolat complet țara de restul lumii. Într-o declarație de joi, Ambasada Rusiei la Phenian a transmis că diplomații din țară se confruntă cu o penurie acută de bunuri esențiale și că în momentul de față se înregistrează un exod masiv al diplomaților străini. (Digi24)

America Latina

9. Liderii opoziției cer înlăturarea imediată a lui Jair Bolsonaro pentru a preveni ca „halucinaţiile autoritare, care instigă la o lovitură de stat” să devină realitate. „Nu putem să fim martorii acestei barbarii,” a declarat parlamentarul Marcelo Freixo, în timp ce parlamentarii cereau demitea lui Bolsonaro pentru „încercarea ilegală de cooptare a forțelor armate”. Decizia lui Bolsonaro de demitere a ministrului Apărării al Braziliei, generalul Fernando Azevedo e Silva, și plecările șefilor celor trei ramuri ale armatei au zguduit a patra cea mai mare democrație din lume. (Digi24)

Global

10. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat joi o lentoare ”inacceptabilă” a vaccinării împotriva covid-19 în Europa, care se confruntă cu ”cea mai îngrijorătoare” situaţie apidemică ”de luni de zile”. ”Ritmul lent al vaccinării prelungeşte pandemia”, deplânge aripa europeană a OMS într-un comunicat în care subliniază că numărul cazurilor noi de covid-19 a crescut puternic în ultimele cinci săptămâni. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Aproximativ 30 de cetățeni ai unor state membre UE, printre care și români, au fost reținuți de autoritățile britanice în centre de imigrare – Cronica Externă
Foști înalți ofițeri de securitate israelieni i-au cerut premierului Netanyahu să colaboreze cu administrația Biden pentru un acord nuclear cu Iranul – Cronica Externă

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău