Oprirea internetului în Kazahstan a întrerupt și operațiunile de minare bitcoin din această tara – Cronica de Tehnologie

1. WeChat, care este cea mai populară aplicație de chat din China, va suporta yuan-ul digital. Mutarea reprezintă un important sprijin pentru moneda digitală emisă de Banca Centrală, peste 800 de milioane de oameni folosind deja serviciul WeChat Pay. (CNBC)

2. Starlink are peste 145.000 de clienți în 25 de țări. De la începutul lunii noiembrie, serviciul de internet prin satelit a mai adăugat doar în jur de 5.000 de utilizatori. Elon Musk pune creșterea modestă pe seama crizei de cipuri. (CNBC)

3. În 2021, au fost furate monede digitale în valoare de $14 miliarde (de la $7.8 miliarde în 2020), majoritatea infracțiunilor fiind în zona DeFi. Volumul tranzacțiilor crypto a crescut anul trecut cu 567% YoY, ajungând la $15.8 trilioane. (Chainalysis)

4. Peste 4.000 de dezvoltatori open-source lucrează cu Ethereum, care beneficiază de cel mai mare ecosistem dintre toate monedele virtuale. Bitcoin, spre comparație, are doar în jur de 680 de dezvoltatori. (Electric Capital)

5. Oprirea internetului în Kazahstan a întrerupt și operațiunile de minare bitcoin din această țară, a doua din lume după cota de minare a monedelor digitale. Se estimează că aproximativ 15% din forța totală de minare este pierdută până la restabilirea conexiunii la internet în Kazahstan. (CNBC)

6. Aplicația pentru Oculus VR a înregistrat în jur de 2 milioane de download-uri (App Store + Google Play) de la Crăciun până acum. 1,5 milioane de instalări au avut loc în săptămâna Crăciunului, indicând că produsele de VR ale Facebook au reprezentat cadouri populare, în special în SUA. (TechCrunch)

7. Startup-urile din SUA au atras în 2021 finanțări în valoare de $329.8 miliarde, ceea ce reprezintă un nou record. Suma este aproape dublă față de cele $166.6 miliarde atrase în 2020. (FT)

8. Ediția din acest an a târgului de gaming E3, care va fi organizată în iunie, se va ține exclusiv online. Organizatorul spune că decizia de a se renunța la prezența în persoană vine ca urmare a creșterii îngrijorărilor legate de Omicron. (VentureBeat)

9. IBM încearcă, în continuare, să vândă Watson Health, pentru care a făcut achiziții în valoare de peste $4 miliarde. Compania americană s-ar mulțumi acum și cu în jur de $1 miliard pentru a scăpa de divizia neprofitabilă. (Axios)

10. Între 50.000 și 75.000 de participanți sunt așteptați la ediția din acest an a CES, care a început miercuri și se închide sâmbătă. Față de 2020, ultima ediție de până-n pandemie, nivelul participării este la sub jumătate. (The Washington Post)

Ți-ar mai putea plăcea
WhatsApp a început să implementeze noua limită de participanți la grupurile de discuții – Cronica de Tehnologie
Site-urile și aplicațiile cu filme și seriale piratate câștigă în jur de $1.3 miliarde pe an – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău