Orban: Miercuri prezentăm programul pregăti pentru revigorarea economiei – Cronica serii

1. Premierul Ludovic Orban s-a declarat îngrijorat de faptul că nu se respectă măsurile de limitare a răspândirii epidemiei de coronavirus, numărul de cazuri fiind în creştere constantă. Premierul a anunţat că miercuri va avea o întrunire cu toate instituţiile de control pentru a decide un plan de măsuri. Prim-ministrul a afirmat că pe plajă s-a intrat ”într-o devălmăşie”, iar în acest moment există precauţie cu privire la o nouă etapă de relaxare. (News.ro)

2. Premierul Ludovic Orban a anunţat că va prezenta miercuri programul pregăti pentru revigorarea economiei, iar la eveniment va participa şi preşedintele Klaus Iohannis. (News.ro)

3. România este a treia țară după numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus din Europa, fiind inclusă în zona galbenă. Din această cauză, Malta, Slovacia, Danemarca și Estonia limitează, momentan, accesul românilor pe teritoriul lor. (Profit.ro)

4. În primele cinci luni ale acestui an, s-au eliberat 13.997 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 15% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: iPhone-urile de anul acesta nu vor avea în pachet nici adaptor de alimentare, nici căști, susține cel mai reputat analist în materie de produse Apple. Compania americană încearcă să determine creșterea cererii pentru AirPods și, în același timp, să scadă costurile de distribuție punând mai multe cutii într-un transport. (Profit.ro)

5. Doar 4 din 10 angajaţi români au planuri de concediu pentru acest an, iar peste 80% rămân în ţară, îngrijoraţi de pandemie, arată un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs. 25% au declarat că în lunile de restricţii veniturile familiei au scăzut cu până la 25%, iar 24,5% susţin că scăderile depăşesc chiar şi 50%. (News.ro)

6. Oficialii germani investighează o rețea uriașă de pedofilie cu 30.000 de suspecți, din care 70 au fost deja identificați în Germania. Ancheta este condusă de unitatea de criminalitate cibernetică din landul Renania de Nord – Westfalia, potrivit anunțului făcut luni de oficiali. Ministrul Justiției din landul german, Peter Beisenbach, a declarat că magnitudinea abuzurilor constatate și care apoi au fost distribuite online este ”profund tulburătoare”. (G4Media)

7. Iranul a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui american Donald Trump şi altor 35 de oficiali americani, cu privire la asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani şi a cerut ajutorul Interpolului să pună mandatul în executare, a anunţat luni procurorul Teheranului, Ali Alqasimehr, citat de agenţia iraniană de presă Fars. (News.ro)

8. Gilead Sciences a stabilit prețul medicamentului împotriva Covid-19, Remdesivir, la $2340 de dolari pentru un tratament de cinci zile în Statele Unite și alte țări dezvoltate. Prețul pentru un singur flacon este de $390. (WSJ)

9. Domino’s Pizza a testat livrarea cu drona pe o plajă din Olanda. Compania americană vrea să folosească dronele pentru a face livrări în zonele greu accesibile sau pe apă. (TheNextWeb)

10. Numărul vizitatorilor la muzee și colecții publice în 2019 a fost de aproximativ 18,2 milioane persoane, față de 17,6 milioane persoane în anul 2018, iar companiile de spectacole au organizat în țară 26,4 mii reprezentații, urmărite de 8,1 milioane spectatori, față de 26,2 mii reprezentații, urmărite de 7,9 milioane spectatori, în anul precedent, a anunțat luni Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

Issa Ibrahim Nasser cântărește doar 3 kg la 7 luni. La fel că el sunt sute sau mii de alți copii din Yemen care suferă de subnutriție din cauza conflictului armat intern care durează de mai mulți ani. Issa Al-Rajhi/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Banca Mondială revizuiește în plus creșterea economiei românești din acest an – Cronica serii
Cronica serii – Rusia nu a intrat în top 5 țări după cheltuielile militare pe 2018

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău