Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Datele arată o încetinire a răspândirii epidemiei de Covid-19 în majoritatea regiunilor – Cronica Știrilor Pozitive

1. Cele mai recente date săptămânale publicate marți de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată o încetinire a răspândirii epidemiei de Covid-19 în majoritatea regiunilor, mai ales pe continentul american. (Link)

2. Poliovirusul sălbatic, mai cunoscut sub numele de poliomielită, a fost marţi oficial declarat „eradicat” pe continentul african de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, după patru ani consecutiv fără cazuri declarate şi eforturi masive de vaccinare a copiilor. (News.ro)

3. Laboratorul farmaceutic britanic AstraZeneca, care dezvoltă un vaccin împotriva covid-19, a anunţat marţi că a lansat teste în faza 1 cu privire la un medicament care să permită prevenirea şi tratarea covid-19. (News.ro)

4. Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul discută despre posibilitatea deschiderii restaurantelor, întrucât situaţia în care acestea ar rămâne închise ar afecta şi mai mult activitatea hotelurilor. Aceasta ar putea avea loc „cel mai probabil de la 1 septembrie, în anumite condiţii”, afirmă el. El susţine că ar fi posibilă reluarea activităţilor culturale, în teatre şi cinematografe. (News.ro)

5. Cluj – Napoca, Sibiu şi Oradea, cele mai mari trei pieţe rezidenţiale regionale din Transilvania, au înregistrat în 2019 noi recorduri de livrări, cu creşteri cuprinse între 6% şi peste 95%, potrivit calculelor unei companii de consultanţă imobiliară. Raportul arată că cea mai spectaculoasă evoluţie a fost înregistrată în Oradea, unde nivelul de locuinţe livrate în 2019 s-a dublat practic comparativ cu anul anterior, până la 2.161 de locuinţe. (News.ro)

6. Comisia Europeană a propus acordarea unui sprijin financiar în valoare totală de 81,4 miliarde euro pentru 15 state membre, inclusiv pentru România, în cadrul instrumentului SURE, menit să ajute țările să atenueze riscurile de șomaj pe fondul pandemiei de coronavirus. România va beneficia de un sprijin financiar de 4 miliarde de euro, potrivit propunerilor prezentate de Comisie. (Profit.ro)

7. Comisia Europeană a încheiat o serie de discuții preliminare cu societatea Moderna pentru achiziționarea unui potențial vaccin împotriva COVID-19. Moderna este cea de-a cincea societate cu care Comisia a încheiat discuții, după Sanofi-GSK la 31 iulie, Johnson & Johnson la 13 august, CureVac la 18 august și semnarea unui angajament prealabil de achiziție cu AstraZeneca la 14 august. (Link)

8. Ludovic Orban a declarat, întrebat dacă e posibil să existe majorări de taxe începând cu anul viitor, cum ar fi supraacciza la combustibil, reintroducerea taxei pe poluare sau a impozitului progresiv, că Guvernul nu are de gând să reia niciuna dintre aceste măsuri. Premierul a adăugat că PNL este cel care a introdus cota unică de impozitare şi este una dintre măsurile care a generat efecte pozitive. (News.ro)

9. 671 de români vindecați de COVID-19 au donat plasmă pentru tratarea pacienților infectați, în primele 4 luni de la debutul colectării de plasmă convalescentă în România, arată datele Institutului Național de Hematologie Transfuzională, prezentate astăzi de Ministerul Sănătății. (Hotnews)

10. Creditarea a continuat redresarea în iulie după evoluția slabă din primăvară. Împrumuturile de consum au avut cea mai bună lună de la declanșarea pandemiei, însă de departe cea mai bună evoluție a fost în cazul împrumuturilor pentru companii, unde soldul a avansat cu circa 1 miliard de lei într-o lună. (Profit.ro)

11. Prețurile la pâine în România sunt cele mai mici din Uniunea Europeană, fiind aproape la jumătate față de media din UE, arată datele pe 2019 publicate de Eurostat. (Profit.ro)

12. Guvernul va garanta 50% din facturile pentru bunuri și servicii, pe care agenții economici le vor putea deconta spre plată băncilor sau finanțatorilor care se vor înscrie în programul IMM Factor. De asemenea, dobânda în acest caz va fi subvenționată de stat, care va suporta și comisioanele de administrare. (Profit.ro)

13. Comerțul electronic din Statele Unite a înregistrat vânzări în valoare de $211.5 miliarde în al doilea trimestru al anului, cu 44.5% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 31.8% peste trimestrul anterior. Ecommerce-ul a reprezentat în această perioadă 16.1% din întregul comerț american. (Axios)

14. Reprezentanții SUA și ai Chinei au stabilit că vor continua să implementeze prima etapă a acordului comercial dintre cele două țări (Reuters). Piețele financiare au crescut după aflarea știrilor. (CNBC)

15. Indicii bursieri americani S&P 500 și Nasdaq Composite au atins luni noi maxime istorice, pe fondul unui val de optimism stârnit de aprobarea tratamentului cu plasmă pentru pacienții cu Covid-19 din SUA. (Profit.ro)

16. Compania britanică de livrări Tesco a anunțat că va crea alte 16.000 de locuri permanente de muncă în cadrul diviziei sale de e-commerce, pe lângă cele 4.000 create deja de la începutul pandemiei. Printre noile joburi se regăsesc aproximativ 10.000 de poziții pentru gestionarea comenzilor și în jur de 3.000 de șoferi. (Bloomberg)

17. Orange a anunţat că reţeaua 5G este disponibilă pentru 100% din populaţia Bucureştiului, la viteze maxime de 5G de până la 1.2Gbps. Reţeaua Orage 5G este disponibilă în prezent pe lângă Bucureşti, Otopeni şi Voluntari şi în Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Constanţa şi Mamaia. (News.ro)

18. Gigantul american Apple, care operează sute de magazine fizice în întreaga lume, va avea în curând un magazin care va pluti pe apă, în Singapore. (News.ro)

19. Audible lansează Audible Plus, o versiune a serviciului de audiobook-uri care va include acces nelimitat la o librărie de peste 11.000 de titluri, formată din podcast-uri, cărți audio și producții originale. Audible Plus va costa $7.95 pe lună. (Bloomberg)

20. Proiecțiile de filme au revenit pentru prima dată în acest weekend în sălile de cinema din Statele Unite, odată cu redeschiderea cinematografelor administrate de marii operatori AMC și Regal. (Profit.ro)

21. Românii care merg în stațiunile românești de la Marea Neagră în perioada 1-30 septembrie se pot caza cu tarife reduse, plătind de la 45 de lei de noapte prin programul „Litoralul pentru toți”, aflat la a 37-a ediție, lansat de Federația Patronatelor din Turismul Românesc. Până în prezent s-au înscris în program 49 hoteluri din toate stațiunile de pe litoral, care pun la dispoziția turiștilor un număr de aproximativ 3.600 de locuri pe noapte. (Profit.ro)

22. UEFA a anunţat, marţi, că va autoriza revenirea spectatorilor în tribune la Supercupa Europei de la Budapesta, în limita a 30 la sută din capacitatea stadionului, însă menţine porţile închise pentru celelalte meciuri internaţionale. (News.ro)

23. Proprietarii a două mari ferme din sud-estul Angliei au încercat să afle ce randament dau est-europenii şi britanicii angajaţi să culeagă fructe. Diferenţa a fost notabilă. În timp ce britanicii au cules, în medie, ceva mai mult de 15 kilograme de fructe într-o oră, muncitorii străini au reuşit, în acelaşi timp, să culeagă peste 28 de kilograme, deci aproape dublu. (Adevarul)

Fotografia dimineții vine din Minsk, Belarus, unde continuă protestele împotriva președintelui Lukasenko. Valery Sharifulin/Tass:

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul pacienților infectați cu noul coronavirus și declarați vindecați a depășit pragul de 10 milioane – Cronica Știrilor Pozitive
Doctor italian: Noul coronavirus își pierde din putere și a devenit mult mai puțin letal – Cronica Știrilor Pozitive
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău