Spania a înregistrat doar două decese ieri din cauza Covid-19 – Cronica Știrilor Pozitive

1. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că epidemia de coronavirus se află pe o pantă descendentă, în România, şi că este controlabilă. Ministrul spune că în vară ar putea să nu mai fie obligatorie masca de protecţie şi că până acum au fost testaţi aproximativ 270.000 de oameni pentru infecţia cu SARS-CoV-2. (News.ro)

2. Spania a înregistrat doar două decese ieri din cauza Covid-19. (Reuters)

3. Suprafața pădurilor în anul 2019 a fost de 6.427.340 de hectare, în creștere cu 9.127 de hectare față de anul anterior, potrivit Institutului Național de Statistică. (Profit.ro)

4. Transportul local va fi gratuit pentru elevi pe tot parcursul anului calendaristic. Transportul elevilor care fac naveta va fi de asemenea gratuit pe tot parcursul anului școlar. Totodată, transportul feroviar și cu metroul pentru elevi și pentru studenți va fi gratuit pe tot parcursul anului calendaristic, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern. (Profit.ro)

5. Numărul de rezervări pe litoral s-a triplat joi față de zilele anterioare, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că românii vor putea merge la plajă începând cu 1 iunie. Imediat după prânz, românii au început să rezerve atât vacanțe last minute pe litoral, începând cu acest weekend, cât și sejururi în lunile iulie și august sau chiar septembrie. (Profit.ro)

6. Anthony Fauci, direcorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase al SUA a declarat pentru CNN că în acest moment sunt în testări 10 vaccinuri anti COVID-19 și că Statele Unite ar putea avea un vaccin până la finalul anului 2020. (Link)

7. Franța a înregistrat în luna mai o mortalitate cu 6% mai mică față de aceeași perioadă a anului trecut și cu un procent mai mică față de 2018, în ciuda epidemiei de coronavirus, a transmis vineri Institutul Francez de Statistică. (Hotnews)

8. Austria renunţă de la 15 iunie la obligativitatea purtării măştilor de protecţie în şcoli, magazine şi locuri turistice, dat fiind că numărul cazurilor active de infectare cu noul coronavirus a scăzut sub 650. (Hotnews)

9. Pentru prima oară din 1885, în SUA s-a consumat anul trecut mai multă energie produsă din surse regenerabile decât din cea produsă în centralele pe cărbune. (Link)

10. Amazon va oferi posturi permanente pentru 70% dintre americanii pe care i-a angajat temporar, pentru a face față cererii din timpul pandemiei, adică 125.000 de persoane. Restul de 50.000 de persoane vor rămâne pe contracte sezoniere de până la 11 luni. (Reuters)

11. Muzeul Louvre din Paris se va redeschide pe 6 iulie.

12. Bulgaria va renunţa, de la 1 iunie, la plasarea în carantină obligatorie timp de 14 zile a călătorilor din majoritatea statelor Uniunii Europene. (News.ro)

13. Cea mai înaltă instanţă judiciară din Taiwan a decis vineri dezincriminarea adulterului, anulând o lege veche de decenii care îi pedepsea cu închisoarea pe cei implicaţi în relaţii extraconjugale. (Hotnews)

14. Primarul municipiului Constanţa a declarat că doreşte ca Centrul Vechi să fie o zonă exclusiv pietonală, anunţând totodată şi reabilitarea a 27 de străzi. În Centrul Vechi se găsesc clădiri precum Cazinoul, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie şi statuia lui Ovidiu. Zona a mai fost pietonală o perioadă scurtă de timp, însă hotărârea care interzicea accesul autoturismelor a fost atacată în instanţă care a decis anularea deciziei. (News.ro)

15. Campionatul Poloniei, care s-a reluat aseară după o pauză cauzată de pandemia de coronavirus, se va disputa cu suporteri din data de 19 iunie. (News.ro)

16. Primarul municipiului Timişoara a anunţat că în centrul oraşului va fi organizat, în week-end-ul viitor, un concert în aer liber, cu respectarea tuturor recomandărilor venite de la autorităţile centrale. Concertul va fi susţinut în Piaţa Libertăţii, iar pe scenă sunt invitate să cânte formaţiile Phoenix, Pro Musica şi Cargo. (News.ro)

17. Cele două luni de izolare socială şi restricţii de circulaţie au stimulat anumite activităţi desfăşurate de români, atât din punct de vedere al nevoii de a compensa lipsa de mişcare şi preocupare, cât şi ca soluţie pentru lungile ore ale zilei, astfel că au explodat vânzările pentru anumite produse, de exemplu pentru gătit, curăţenie şi grădinărit, în unele cazuri dublându-se. (News.ro)

18. Un mall din Thailanda a înlocuit butoanele de la lifturi cu pedale. (Reuters, video)

Fotografia dimineții – O femeie de 103 din Massachusetts, SUA, a sărbătorit vindecarea de Covid-19 cu o bere Bud Light:

Ți-ar mai putea plăcea
Rata deceselor cauzate de cancer a scăzut cu 2,4%, în Statele Unite, între 2017 și 2018 – Cronica Știrilor Pozitive
Comisia Europeană a aprobat finanțări totale de 1,5 miliarde de euro pentru România – Cronica Știrilor Pozitive
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău