Organizația Mondială a Sănătății decide azi dacă va declara stare de urgență globală – Cronica dimineții

1. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunţat că va decide azi dacă va declara stare de urgență globală în urma izbucnirii unui nou virus asemănător gripei care se răspândește în China și în alte țări. 17 persoane persoane au murit până acum în China din cauza acestui virus. (Hotnews)

2. O secție de vot din Seattle va permite alegătorilor să voteze pe smartphone-uri. Este o premieră pentru alegerile din SUA. (NPR)

3. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat aseară că şi-a propus achiziţionarea de camere video pentru agenţii de la Poliţia Rutieră. ”Nu o să mai găsiţi deputaţi care înjură poliţistul şi nici poliţişti rutieri care abuzează de funcţia lor”, a spus Vela. (News.ro)

Promo: Intra pe Vola.ro in Ieftinuarie si descopera cele mai bune tarife la biletele de avion! Cumpara zboruri Blue Air in luna ianuarie si ai 50% reducere la bagajele de cala si intri in tragerea la sorti pentru marele premiu: calatorii cu Blue Air in valoare de 10000 de euro! Asta si multe alte premii te asteapta in ianuarie, doar pe Vola.ro!

4. Circa 2,1 milioane de participanţi la Pilonul II de pensii private, adică 30% din total, deţin în acest moment peste 10.000 lei în conturile personale din fondurile de pensii, potrivit datelor transmise de Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România. (News.ro)

5. România a început să angajeze medici străini pentru spitalele de stat după ce 25.000 de medici români au plecat din țară, în ultimii zece ani. În noiembrie 2019, Spitalul Județean Giurgiu a recrutat primul său medic străin – Dragomir Stanev – absolvent al Facultăţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila.  (Economica)

6. Aproximativ 70.000 de doze de vaccin antigripal există, în acest moment, la medicii de familie, iar producătorii au stocurile goale, a anunţat Institutul Naţional de Sănătate Publică. (News.ro)

7. ONU a cerut Statelor Unite și altor țări declanșarea imediată a unui anchete pentru a stabili cine i-a piratat telefonul lui Jeff Bezos. Organizația consideră că acțiunea reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului. Arabia Saudită a fost acuzată că ar fi stat în spatele atacului, acuzații respinse de Riad. (Axios)

8. Între 1960 și 2017, venitul mediu al gospodăriilor americane a crescut cu 29%. În aceeași perioadă, prețul caselor a crescut cu 121%. (Link)

Una din Cronica de Tehnologie: Producția urmașului lui iPhone SE începe în februarie, urmând că în martie să fie deja disponibil pe piață. Acest model va avea la bază designul lui iPhone 8, un ecran de 4,7 inch și va folosi același chipset că iPhone 11. (Profit.ro)

9. O carte de istorie publicată recent în Franța sugerează că atacurile de la 11 septembrie 2001 au fost organizate de CIA. Editura care a publicat cartea și-a cerut scuze. (BBC)

10. Simona Halep va evolua azi, după ora 10.00, cu britanica Harriet Dart, locul 173 WTA, venită din calificări, în turul al doilea al Australian Open. Alte știri din sport găsiți în Cronica Sportivă.

Fotografia dimineții:

Ți-ar mai putea plăcea
România a avut în al doilea trimestru din 2020 a patra cea mai mică creștere a datoriei publice din UE – Cronica dimineții
Laura Codruța Kovesi: Nu intru în politică – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău