OTE a finalizat vânzarea cotei sale de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications către Orange Romania – Cronica de Business

1. Compania românească de stat Romgaz, aflată în negocieri exclusive cu gigantul petrolier American ExxonMobil pentru preluarea integrală a sucursalei românești a acestuia, care deține 50% din drepturile aferente concesiunii perimetrului offshore de gaze naturale Neptun Deep din Marea Neagră, caută în piață finanțări de 1,6 miliarde lei în echivalent monedă europeană (peste 320 milioane euro la cursul oficial actual) pentru a acoperi o parte din valoarea achiziției. (Profit.ro)

2. OTE a finalizat vânzarea cotei sale de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications către Orange Romania. Valoarea finală a tranzacției este de 295,6 milioane euro. Statul român deține restul de 46% din acțiuni. (Profit.ro)

3. Prețul gazului natural vândut la hub-ul din Amsterdam a crescut pentru a cincea zi consecutivă, ajungând la un nou record. (Bloomberg)

4. Un număr de 34.215 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale au fost eliberate în primele opt luni ale anului, în creştere cu 30% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent, arată datele publicate joi de Institutul Naţională de Statistică. (News.ro)

5. Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat că România ar putea încheia anul cu o inflaţie mai mare decât cea prognozată de Banca Naţională, de 5,6%. Nici anul viitor, cel puţin până în iulie, nu va fi mai bine. Nu s-au scumpit alimentele în august, ci energia şi gazele, susţine Adrian Vasilescu. (News.ro)

6. Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, susţine că Guvernul şi Parlamentul trebuie să cântărească bine înainte de a lua decizii cu privire la eliminarea exceptării de la plata contribuţiilor pentru anumite categorii de angajaţi, cum ar fi cei din domeniile IT şi construcţii, sau cu privire la reducerea unor contribuţii. (News.ro)

7. Comisia Europeană vrea să prelungească până la mijlocul lui 2022 regulile mai relaxate privind ajutoarele pentru companii. (Digi24)

8. Numărul americanilor care au aplicat pentru ajutorul de șomaj săptămâna trecută a ajuns la 362.000, cu 27.000 mai mult decât cu o săptămână în urmă și peste așteptările analiștilor. (CNBC)

9. Evergrande Group nu a plătit ieri dobânzile datorată deținătorilor de obligațiuni offshore. Este a doua plată ratată în ultima săptămână. (Reuters)

10. Merck a fost de acord să cumpere Acceleron Pharma pentru $11,5 miliarde de dolari. Acceleron produce un medicament experimental pentru hipertensiunea arterială pulmonară, o boală cauzată de presiunea ridicată a vaselor de sânge care duc de la inimă la plămâni. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Bursa de la Hong Kong vrea să cumpere Bursa de la Londra – Cronica de Business
Compania care deține TikTok, evaluată la $180 miliarde – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău