Pandemia de coronavirus a provocat cea mai extinsă criză economică globală începând cel puţin din 1870 – Cronica dimineții

1. Pandemia de coronavirus a provocat cea mai extinsă criză economică globală începând cel puţin din 1870 şi riscă să ducă la o agravare dramatică a sărăciei în lume, a avertizat luni Banca Mondială. Potrivit raportului, cel mai mare număr de ţări din ultimii 150 de ani vor intra în recesiune în acelaşi timp. Până la 90% dintre 183 de economii analizate de Banca Mondială vor avea de suferit din cauza scăderii Produsului Intern Brut (PIB) în 2020, faţă de 85% dintre ţări care au intrat în recesiune în timpul Marii Depresiuni din anii 1930. (News.ro)

2. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat aseară că banii pentru dublarea alocaţiilor pentru copii pot veni din impozitarea pensiilor speciale, iar dacă Guvernul Orban va emite o ordonanţă de urgenţă în acest sens, PSD nu o va ataca la Curtea Constituţională. (Hotnews)

3. Ministrul Educaţiei Monica Anisie a explicat aseară, la B1 TV, că, dacă temerile experţilor se adeveresc şi din toamnă ne vom confunta cu un nou val de COVID-19, elevii ar putea veni prin rotaţie la şcoală. Un alt scenariu este cel în care, luând în calcul şi experienţa altor ţări, orele de curs să se desfăşoare în containere sau în corturi amplasate în curtea şcolilor. (News.ro)

4. Indicele Nasdaq al bursei americane a imchis sesiunea de ieri la un nivel record. Comparativ cu nivelul scăzut din martie, Nasdaq a crescut cu peste 40%. Și indicele S&P 500 a crescut, câștigând tot ce a pierdut în ultimele luni și trecând pe plus. (WSJ)

Promo: Mercedes-Benz Vito Furgon si Tourer, Sprinter 3,5t si 5t, Clasa V si Clasa X din stoc cu rate de leasing gratuite 4 luni, asigurare CASCO gratuita 6 luni si pachetul de 6 revizii cu 25% discount, pana la 30 septembrie. Oferta este supusa unor termene si conditii si este valabila prin Mercedes-Benz Leasing IFN S.A. Detalii la partenerii autorizati.

5. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a cerut Guvernului eliminarea restricţiilor de călătorie din data de 15 iunie, începând cu deplasările în ţările vecine. ANAT precizează că orice prelungire a măsurii de autoizolare după întoarcerea din vacanţele programate în ţările din Balcani nu ar avea nicio justificare după această dată, iar începerea sezonului turistic extern nu mai poate fi amânată. (News.ro)

6. Economia Italiei, afectată de pandemia de coronavirus, se va contracta în acest an cu circa 8,3%, a anunțat biroul național de statistică, ISTAT. (Profit.ro)

7. Patru subsidiare Vodafone din Europa, printre care și Vodafone România, depind în proporție de 100% de echipamente furnizate de Huawei, companie inclusă de SUA pe o “listă neagră”, din cauza unor presupuse legături cu guvernul de la Beijing. Vodafone România, precum și subsidiarele britanicilor din Cehia, Grecia și Ungaria, folosește pentru rețelele de telefonie mobilă echipamente furnizate exclusiv de Huawei, potrivit unui raport al firmei daneze de analiză și cercetare Strand Consult. (Profit.ro)

Una din Cronica de Sănătate: Un nou studiu sugerează că singurătatea se resimte mai puțin cu avansarea în vârstă. În subsidiar, singurătatea este mai puțin prezentă în societățile colectiviste decât în cele individualiste și mai puțin comună la femei, comparativ cu bărbații. (Link)

8. Departamentul de Justiție al guvernului american a cerut oficial interogarea Prințului Andrew, fiul reginei Regatului Unit, ca parte din investigația traficului de sex operat de Jeffrey Epstein. (Axios)

9. În Anglia, un bărbat care a dat foc echipamentelor de telecomunicații, considerând că tehnologia 5G transmite noul virus, a fost condamnat la 3 ani de închisoare. (BBC)

10. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că nu se poate vorbi despre o relaxare totală a măsurilor de prevenire a infecţiilor cu coronavirus, având în vedere că nu există încă o scădere constantă a numărului de cazuri noi. „Dacă lăsăm totul şi spunem că totul se întoarce la normalitatea de înaintea virusului, eu cred că aici comitem o greşeală majoră pe care s-ar putea să o plătim foarte serios”, consideră Arafat. (News.ro)

Fotografia dimineții – S-au deschis saloanele de frumusețe din India. Amit Dave/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Ciucă: La iarnă nu vor fi probleme în alimentarea cu energie – Cronica dimineții
Deficitul bugetar al SUA a depășit $1000 miliarde – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău