Parlamentarii britanici au amânat decizia asupra acordului pentru Brexit – Cronica serii

1. Parlamentarii britanici au decis azi să amâne decizia lor asupra acordului de Brexit convenit de Londra și Bruxelles, ceea ce îl va obliga pe premierul Boris Johnson să ceară Uniunii Europene o nouă amânare a divorțului, dincolo de data de 31 octombrie. Boris Johnson și-a exprimat, însă, speranța că acordul va fi aprobat săptămâna viitoare, comentând că votul de astăzi a fost „pe aproape”. (Hotnews)

2. Zeci de mii de manifestanţi au ieşit în stradă la Londra pentru a cere un nou referendum cu privire la Brexit, considerată singura soluţie pentru criza actuală. “Ce vrem? Votul poporului! Când îl vrem? Acum!”, este scris pe pancartele purtate de manifestanţi. (News.ro)

3. Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că săptămâna viitoare vor avea loc noi negocieri cu societatea civilă şi partidele parlamentare pentru stabilirea strategiei la votul de învestitură a Guvernului. Orban se aşteaptă la ”boicot” din partea PSD, dar crede că noul Guvern va primi votul Parlamentului. (News.ro)

4. Regina-mamă Elena a fost reînhumată astăzi la Curtea de Argeş, alături de fiul ei, Regele Mihai I, după o ceremonie care a avut loc la Catedrala Arhiepiscopală Regală, în faţa căreia s-au adunat sute de persoane. (News.ro)

Una din Sport: Noua Zeelandă va întâlni Anglia, la 26 octombrie, la Yokohama, în prima semifinala a Cupei Mondiale la rugby. În ultimele două sferturi de finală, mâine, Ţara Galilor va întâlni Franţa, iar Africa de Sud va juca împotriva Japoniei. Mai multe din sport în Cronica Sportivă.

5. Primarul Gabriela Firea a modificat proiectul vinietei pentru București: mașinile sub Euro 5, indiferent de orașul unde sunt înmatriculate, trebuie să plătească o vinieta Oxigen pentru a putea circula în București, iar cele sub Euro 3 nu vor mai avea voie deloc în centrul orașului. (Profit.ro)

6. SoftBank Group lucrează la un plan de salvare a WeWork care ar evalua compania la mai puțin de $8 miliarde. În ianuarie WeWork a fost evaluată la $47 miliarde. (Bloomberg)

7. Un studiu S&P arătă că firmele unde CFO-ul este o femeie sunt mai profitabile, generând un câștig peste media pieței. (Link)

8. Medicii elveţieni vor avea voie să prescrie canabis, un stupefiant ilegal până în prezent, pentru a-şi ajuta pacienţii cu cancer, scleroză multiplă şi alte boli grave în ameliorarea durerilor. (News.ro)

9. Conform unui sondaj, 65% dintre adulții americani se declară creștini, în scădere de la 77%, câți erau în 2009. Procentul celor care se declară atei a crescut la 26%, de la 17%, în 2009. (AP)

10. Airbnb a prezentat o listă cu cele mai populare 20 de destinații de vacanță pentru 2020, în funcție de creșterea numărului de rezervări. România este a 5-a pe listă, cu o creștere de 298% a rezervărilor de la an la an. (Profit.ro)

Fotografia serii – Coperta revistei The New Republic, ediția de noiembrie:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Gabriela Firea a numărat 800 de gropi în București
Statele Unite au aprobat folosirea împotriva noului coronavirus a clorochinei, un tratament împotriva malariei – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău