Parlamentul European a adoptat o rezoluție care interzice folosirea recunoașterii faciale în zone publice și a inteligenței artificiale de poliție – Cronica de Tehnologie

1. Google va investi $1 miliard în ceea ce numește transformarea digitală a Africii. Investiția include un cablu submarin de internet, împrumuturi pentru micile afaceri, investiții punctuale în startup-uri și pregătire. (TechCrunch)

2. Parlamentul European a adoptat cu majoritate covârșitoare o rezoluție care interzice folosirea recunoașterii faciale în zone publice și a inteligenței artificiale de poliție. Deși nu are caracter obligatoriu, rezoluția sugerează cum va decurge adoptarea viitoarei legi a inteligenței artificiale. (Politico)

3. Windows 11 afectează performanța procesoarelor AMD, care sunt cu 3-5% mai lente în cazul aplicațiilor și 10-15% în cazul jocurilor. AMD spune că așteaptă de la Microsoft un patch care să rezolve problemele în cursul acestei luni. (Profit.ro)

4. Imaginea companiilor de tehnologie a avut de suferit în ochii americanilor, conform unui sondaj realizat cu participarea a 1.200 de adulți. Cel mai mult a avut de suferit Facebook, care a scăzut de la 71% la 66% opinie favorabilă. Din același punct de vedere, Apple scade două procente, Amazon patru, iar Google stă cel mai bine și se bucură în continuare de opinia favorabilă a 90% dintre americani. (The Verge)

5. Twitch a confirmat că a fost victima hackerilor, după ce aceștia au postat online un torrent cu 125GB de date aparținând serviciului de streaming. Informații despre plățile făcute creatorilor de conținut, produse viitoare (precum un rival pentru Steam) și chiar codul sursă al platformei au ajuns în posesia hackerilor. (News.ro)

6. Rivalii produselor Facebook au înregistrat o creștere cu 23% a timpului de utilizare câtă vreme serviciile Facebook au fost indisponibile, luni seara. Snapchat a crescut cu peste 20%, Telegram cu 18%, Signal cu 15%, Twitter cu 11% și TikTok cu 2%. (Profit.ro)

7. Google a anunțat mai multe noutăți pentru unele dintre produsele sale, care vizează reducerea poluării. Gigantul american promite rezultate mai relevante la căutările legate de mediu și climă, Maps va crea rute pe criteriul economiei de combustibil, iar Nest va permite configurarea intervalelor de folosire în funcție de cantitatea de energie regenerabilă disponibilă în rețea. (The Verge)

8. Twitter vinde serviciul de publicitate mobilă MoPub către AppLovin. MoPub a fost cumpărat cu $350 de milioane în 2013, iar acum a fost vândut cu $1.05 miliarde. (Reuters)

9. Platformele video trebuie să verifice vârsta vizitatorilor și să elimine rapid conținutul periculos în Marea Britanie. Noua regulă vizează, însă, doar platformele cu sedii regionale, astfel că YouTube, Netflix și alții scapă. (FT)

10. Uniunea Europeană va acuza anul viitor Apple de politici anticoncurențiale. În centrul disputei vor fi limitările pe care Apple le impune în ceea ce privește plățile, precum faptul că doar Apple Pay poate face plăți prin conexiunea NFC de pe iPhone. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
49% din smartphone-urile recondiționate vândute anul trecut au fost iPhone-uri – Cronica de Tehnologie
Elon Musk a încercat să oprească Google să achiziționeze DeepMind – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău