Pe perioada stării de urgență, peste 1 milion de români nu au ajuns deloc la muncă – Cronica dimineții

1. Aproape 10 milioane de persoane au lipsit de la muncă, din diferite motive, pe perioada stării de urgență, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică. Raportul oficial arată că, între 15 martie și 14 mai 2020, 9,65 milioane de români nu s-au prezentat la serviciu. În fiecare dintre cele șase săptămâni, între 30 martie și 10 mai 2020, peste 1 milion de români nu s-au dus nici măcar o oră la muncă. (Ziare)

2. Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că deschiderea anului şcolar nu a adus „un impact major” în privinţa creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, însă atrage atenţia asupra faptului că „de apărut sigur or să fie” focare de infectare în unităţile didactice. (News.ro)

3. O singură doză a vaccinului experimental realizat de compania Johnson & Johnson a produs un răspuns imunitar puternic împotriva noului coronavirus într-un stadiu preliminar al testelor clinice, potrivit rezultatelor intermediare publicate vineri. (Hotnews)

4. China preconizează că până la sfârşitul acestui an să producă 610 milioane de doze ale mai multor vaccinuri împotriva Covid-19. Producția anuală ar urma să crească la peste un miliard de doze în 2021, au anunţat vineri, la Beijing, oficiali chinezi în domeniul sănătăţii. China are în teste clinice 11 vaccinuri împotriva Covid-19. (News.ro)

Una din Cronica de Divertisment: . “Mulan”, filmul de aventuri produs de Disney care a fost lansat pe internet înainte de a fi disponibil în cinematografe, a avut ieri premiera în România. Filmul urmărește aventurile unei chinezoaice care se deghizează într-un luptător de sex masculin pentru a-și salva tatăl. Producția este regizată de Niki Caro și o are în rolul principal pe actrița chineză Liu Yi Fei în vârstă de 33 de ani. (Trailer)

5. Guvernatorul Floridei a anunțat anularea tuturor restricțiilor și deschiderea restaurantelor, interzicând localităților din stat să mai ordone închideri din motive de pandemie. Florida a inregistrat, în ultimele săptămâni, o medie de aproximativ 2700 de noi cazuri zilnice. (Axios)

6. În SUA, vânzările de birouri și accesorii (scaune, lămpi etc), au crescut cu aproape 300% în august comparativ cu aceeași lună a anului trecut. (AP)

7. Două milioane de morţi din cauza Covid-19, adică dublul celor decedaţi până în prezent de noul coronavirus, este o cifră „foarte probabilă” dacă nu se face totul pentru a combate pandemia, a afirmat vineri un înalt responsabil al Organizației Mondialr a Sănătății. (News.ro)

8. Ducesa de Sussex Meghan Markle ar avea ambiții politice și ar putea candida la președinția SUA în 2024. Soția prințului Harry nu ar fi renunțat la cetățenia americană în momentul intrării în familia regală britanică din acest motiv. (Vanity Fair)

9. Partidul care guvernează Norvegia ar putea decide reducerea taxelor pentru “păcate” (tutun, alcool, dulciuri) după ce a constatat că vânzările au crescut în perioada de izolare, când norvegienii nu au mai putut merge în Suedia pentru a-și cumpăra astfel de produse. (Reuters)

10. În Florida, o persoană a sunat la 911 pentru a anunța că a auzit la vecini strigăte cu “Trage, trage”. Poliția a verificat sesizarea constatând că vecinii se uitau la un meci de hochei îndemnându-și favoriții să tragă la poartă. (AP)

Fotografia dimineții – Zlatan Ibrahimovic pe post de Chuck Norris în lupta cu virusul:

Ți-ar mai putea plăcea
Studii: Riscul de deces, la copiii și adolescenții până în 18 ani, sau de a face o formă gravă de Covid-19 este extrem de scăzut – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Trump continua razboiul comercial cu China

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău