Penny are în plan investiții de €100 milioane în România – Cronica de Business

1. Producătorul de lapte vegan Oatley, susținut, printre alții, de faimoaosa Oprah Winfrey, caută o evaluare de $10 miliarde în cadrul unei oferte publice inițiale în SUA. (Reuters)

2. Retailerul Penny, parte a grupului german Rewe, va investi în acest an în România €100 milioane, în principal pentru deschiderea a cel puțin 25 de noi magazine. Mișcarea face parte dintr-un plan de peste €1 miliard pentru 2021-2029, perioadă la finalul căreia rețeaua va ajunge la peste 600 de unități, de la 276 la finele anului trecut. (Profit.ro)

3. Startup-ul de asigurări de viață Ethos Technologies a atras $200 milioane, într-o rundă de finanțări derulată la o evaluare de peste $2 miliarde. Printre investitori s-au numărat rapperul Jay-Z și actorii Will Smith și Robert Downey Jr. (Bloomberg)

4. Globalworth Industrial, sub brand-ul de industrial şi logistică al Globalworth (cel mai mare proprietar de birouri din Europa Centrală şi de Est) a achiziţionat de la Global Vision două proiecte industriale cu o suprafaţă totală de 27.000 de metri pătraţi, valoarea tranzacţiilor Industrial Park West Arad şi Industrial Park West Oradea ridicându-se la aproape €18 milioane. (News.ro)

5. Miliardarul Peter Thiel este printre finanțatorii unei noi platforme de criptomonede, care pariază pe descentralizare și care a atras până acum $10 miliarde. (Financial Times)

6. Piața globală de publicitate pe dispozitive mobile va ajunge la o valoare de aproape $270 miliarde până în anul 2026, în condițiile în care, în prezent, aproximativ două miliarde de oameni au acces la internet prin intermediul telefoanelor smart. (Profit.ro)

7. Gigantul Amazon a emis bonduri în valoare de $18,5 miliarde, cu maturități între 2 și 40 de ani. Cererea din partea investitorilot s-a ridicat la circa $50 miliarde. (Financial Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Lady Gaga în parteneriat cu Amazon, iar războiul comercial al lui Trump se dovedește foarte costisitor – Cronica de Business
Blue Air, ”pierdere de pandemie” de €60 milioane – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău