Pentru prima oară, China nu are niciun caz local de infecție cu coronavirus în 24 de ore – Cronica dimineții

1. China nu a raportat azi nicio infecție locală, acest lucru având loc pentru prima dată de când a început criza coronavirusului, în urmă cu trei luni. (Hotnews)

2. Ministerul Apărării Naţionale a început pregătirile pentru montarea spitalului ROL II care va funcţiona ca unitate pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu coronavirus din România. Montarea va dura cinci zile, apoi spitalul va fi acreditat şi autorizat. (Link)

3. Benzina și motorină s-au ieftinit cu 1 leu pe litru de la începutul anului. Luni, în Moldova, zona cu cele mai mici prețuri la pompă, un litru de benzină era vândut la stațiile Petrom cu 4,65 lei/l, iar unul de motorină, cu 4,83 lei/litru. (Profit.ro)

Una din Cronica Externă: Măsurile dure luate de Uniunea Europeană pentru a limita pericolul generat de virusul COVID-19 amenință nu doar viețile europenilor, ci și solidaritatea europeană. (Euronews)

4. Metrorex a anunţat reducerea cu 15 – 20% a numărului de trenuri de metro care vor circula pe toate magistralele. (News.ro)

5. Președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, le-a spus șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană că măsurile de carantină introduse în mai multe state pentru a lupta cu pandemia de coronavirus ar putea foarte ușor provoca o contracție cu 5% a economiei UE. (Profit.ro)

6. Guvernul de la Budapesta suspendă plata creditelor, atât pentru persoane particulare, cât și pentru companii. Măsura va fi în vigoare până la sfârșitul acestui an. (Profit.ro)

7. Pandemia de coronavirus ar putea declanşa o criză economică mondială care va distruge până la 25 de milioane de locuri de muncă în întreaga lume dacă guvernele nu acţionează rapid pentru a-i proteja pe lucrători de impact, conform Organizaţiei Internaţionale a Muncii. (Adevarul)

Una din Cronica de Tehnologie: Profitabilitatea firmelor care operează ferme de Bitcoin este pusă sub semnul întrebării de drastica scădere a valorii monedei virtuale. Acestea au investit peste $500 milioane în ultimele șase luni pentru creșterea capacității fermelor, încercând să compenseze înjumătățirea volumului de monede acordate pentru minare, care se va produce în luna mai. (CoinDesk)

8. Comisarul european pentru piaţa internă Thierry Breton a făcut apel la operatori şi la utilizatori la „o acţiune comună” pentru a reduce presiunea asupra internetului cu scopul de a facilita munca de la distanţă şi educaţia online. Obligaţiile de izolare şi de telemuncă au sporit cererea pentru capacitatea de internet, a subliniat el într-un comunicat publicat după o discuţie cu Reed Hastings, directorul general al Netflix. (Hotnews)

9. Economică anunță că Groupamă Asigurări este prima companie din lume care asigură riscurile provocate de Coronavirus. Acoperirile sunt limitate, iar numărul celor care vor beneficia de despăgubire se așteaptă să nu fie unul foarte mare. (Link)

10. O femeie de 103 ani a fost externată dintr-un spital iranian, după ce s-a vindecat complet de Covid-19. (Link)

Fotografia dimineții – Au înflorit cireșii. Mandel Ngan/AFP via Getty Images:

 

 

Ți-ar mai putea plăcea
Deficitul bugetar pe 2019 ne poziționează pe locul 5 în UE – Cronica dimineții
Amenzile date în perioada stării de urgenţă se ridică la peste 600 de milioane de lei – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău