Pentru prima oară, un canal de YouTube a depășit pragul de 100 de milioane de abonați – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft lansează serviciul de subscripții Xbox Game Pass, disponibil până acum doar pe console, pe PC-urile cu Windows 10. Acesta va include peste 100 de titluri ale unor producători precum Bethesda, Paradox Interactive și Sega. Totodată, Microsoft a anunțat că va lansat mai multe jocuri în magazinele concurente, precum Steam, încercând să se transforme într-un producător neutru de jocuri. De asemenea, Microsoft Store va renunța la condiția optimizării pentru Universal Windows Platform, acceptând aplicațiile și jocurile obișnuite. (Engadget)

2. Apple, Google și WhatsApp au trimis o scrisoare deschisă către GCHQ, agenția de securitate cibernetică din Marea Britanie, în care condamnă și cer renunțarea la planurile pentru “ghost protocol” – propunerea prin care agenția vrea să acceseze mesajele criptate trimise prin intermediul platformelor digitale de comunicare. (CNBC)

3. Statele Unite vor ca China să nu mai ofere subvenții celor de la Huawei, companie care primește din partea statului chinez subvenții mult mai avantajoase decât cele pe care le-ar găsi în piața privată. Rapoartele financiare ale Huawei arată că aceștia au primit subvenții de sute de milioane de dolari pentru a construi facilități propriilor angajați. China oferă inclusiv împrumuturi clienților Huawei pentru a finanța achizițiile de produse dezvoltate de companie. (AFP)

4. Pentru prima oară, un canal de YouTube a depășit pragul de 100 de milioane de abonați. T-Series, canalul de muzică al celor de la Bollywood, -a învins pe PewDiePie într-o competiție care le-a adus ambelor canale zeci de milioane de abonați noi. (The Verge)

5. Apple rămâne liderul pieței de wearables în Q1 2019, cu 12.8 milioane de unități livrate și o cotă de piață de 25.8%. Cea mai mare creștere pe o piață care a crescut și ea cu 55,2% a înregistrat-o Huawei. Compania chineză a crescut cu 282%, ajungând să dețină 10% din piață. (IDC)

6. Samsung ar putea lansa un Galaxy Note 10 lipsit complet de butoane fizice (volum, power etc.). Acestea ar urma să fie înlocuite cu zone sensibile la presiune, evidențiate prin mici bump-uri, pentru a fi mai ușor de localizat. Sunt șanse mari ca flagship-ul celor de la Samsung să renunțe și la ieșirea audio de 3,5 mm. (AndroidPolice)

7. Statele Unite vor începe să implementeze sisteme de recunoaștere facială în unele din școlile publice. Inițial, acestea trebuiau să fie activate săptămâna viitoare, însă Departamentul de Educația a decis în ultimul moment amânarea. În comunicatul oficial se arată că amânarea se face pentru a se verifica dacă datele personale ale elevilor sunt protejate. (BuzzFeed News)

8. Netflix scumpește cu până la 20% abonamentele din Marea Britanie, prima țară europeană în care compania americană operează creșterea tarifelor. Scapă de scumpire planul basic, însă planul HD se scumpește cu 1£ (costă acum 9£), iar cel 4K cu 2£ (costă acum 12£). (Profit.ro)

9. Vânzările mediilor de stocare, serverelor și componentelor de rețele ale Dell au scăzut în Q1 2019, în primul rând din cauza reducerii ofertei în China. Chiar și așa, compania a obținut venituri de $329 miliarde, peste așteptări. (ZDNet)

10. Alibaba investește $100 milioane în Vmate, o aplicație indiană de video în format scurt, care concurează cu TikTok. Vmate are 30 de milioane de utilizatori la nivel global. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Riscul infectării cu adware a Mac-urilor a devenit dublu comparativ cu cel al PC-urilor – Cronică de Tehnologie – Cronica de Tehnologie
Președintele Statelor Unite amenință rețelele sociale cu reglementarea – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău