Peste 10.000 de tineri cu vârsta între 15 şi 34 de ani au părăsit definitiv România în 2018 – Cronica dimineții

1. Peste 10.000 de tineri cu vârsta între 15 şi 34 de ani au părăsit definitiv România în 2018, se arată într-o analiză. Cei mai mulți sunt din Bucureşti, urmat în clasamentul primelor 5 judeţe de Iaşi, Timiş, Bacău şi Galaţi. (Adevarul)

2. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, are cea mai mare cotă de încredere, 40%, pentru un nou mandat la Primăria București, fiind urmată de Traian Băsescu (29%) și Nicușor Dan (26%), arată un sondaj CURS, realizat în perioada 23 ianuarie – 6 februarie. (Link)

3. Patru asociaţii ale magistraţilor au transmis că ultimele rapoarte din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) conţin erori factuale grave, având un caracter vădit subiectiv. Din acest motiv, asociaţiile cer refacerea MCV din 2019. Reprezentanții celor patru asociații au anunțat că s-au întâlnit la Bucureşti cu experţii Comisiei Europene aflaţi în misiune în România pentru a discuta aceste subiecte. (News.ro)

4. Ministerul Finanțelor a împrumutat 760 milioane de lei, pe 8 ani, la costuri în scădere puternică. (Profit.ro)

5. Deputata USR Cosette Chichirău a acuzat, la audierea din comisii a ministrului Cîțu, un blat între PNL și PSD. „Ați tocat PSD că face promisiuni electorale, dar mi se pare că ați implementat aceeași tactică. Vă e frică să implementați soluții bune pentru România pentru că pierdeți voturi. Noi aici votăm un blat politic. Ați sacrificat alegerile în două tururi pentru anticipate.“ (Link)

Una din Cronica de Tehnologie: Industria de securitate cibernetică se confruntă cu o lipsă acută de oameni, pe care încearcă să o compenseze prin automatizare. Conform unui studiu făcut în 11 țări, ar mai fi nevoie de 4 milioane de angajați pe lângă cei 2,8 milioane care lucrează acum. Se estimează că până în 2024 industria de securitate cibernetică va ajunge să valoreze $244 miliarde. (VentureBeat)

6. Apple a anunțat că nu va atinge veniturile estimate pe acest trimestru din cauza coronavirusului, care-i afectează producția și vânzările în China. (Axios)

7. Imobilele scoase la vânzare pe cea mai scumpă piață din țară, Cluj-Napoca, rămân pe piață trei luni, una dintre cele mai mari perioade din țară, conform unei analize. Un raport arată că în Cluj-Napoca apartamentele se vând, în medie, după 91 de zile, perioadă depășită doar de Iași cu 98 de zile. În București acestea stau pe piață 42 de zile, în Timișoara – 52 de zile, iar în Brașov – 68 de zile.  (Link)

8. Un avion alimentat cu baterii, care înmagazinează energie solară, a efectuat cu succes un zbor de test în sudul Australiei. Avionul ar putea rămâne în aer, în zona superioră a atmosferei Pământului, până la un an. (SkyNews)

9. Deși hărțile oferite de Google și Apple sunt din ce în ce mai complexe, în Statele Unite, vânzările anuale de hărți printate și ghiduri de călătorie au crescut, în medie, cu 10%/an, în ultimii cinci ani. (USAToday)

10. Dumitru Comânescu, în vârstă de 111 ani şi 3 luni, a fost declarat oficial „cel mai vârstnic cetăţean român al Municipiului Bucureşti”. Născut la 8 noiembrie 1908, Comânescu este la ora actuală al treilea cel mai vârstnic bărbat în viaţă din lume, conform clasamentului „Ten oldest living men”, al 75-lea cel mai vârstnic bărbat al tuturor timpurilor („100 verified oldest men”) şi a 72-a cea mai vârstnică persoană în viaţă („100 oldest living people”). (News.ro)

Fotografia dimineții – Căsătoriile în China au început să fie oficializate în aer liber pentru a se evita aglomerațiile, din cauza epidemiei de coronavirus. Chine Nouvelle/Sipa/Rex/Shutterstock:

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul a alocat 1 miliard de lei pentru despăgubirea HoReCa – Cronica dimineții
DIICOT susţine că l-a capturat pe cel mai bun falsificator de bancnote din istoria României – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău