Peste 140.000 de copii au murit din cauza rujeolei anul trecut – Cronica dimineții

1. Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunţat că este în curs de elaborare un proiect de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de angajat la stat. (News.ro)

2. Fostul premier Dacian Cioloș a fost reales președinte al PLUS. El a fost singurul candidat și a fost validat la șefia partidului în cadrul Convenției Naționale a partidului. (Hotnews)

3. Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că vor avea loc reduceri de personal la ministere şi instituţii publice. Ea a precizat că este vorba cu precădere de rude și de clienți politici, care au fost angajați fără a avea experiență în domeniu. (Link)

4. Deputatul independent Nicuşor Dan a fost desemnat candidatul USR Bucureşti pentru Primăria Capitalei. (Hotnews)

5. Mai mult de 140.000 de copii au murit din cauza rujeolei anul trecut, în întreaga lume. Cei mai mulți dintre ei aveau sub 5 ani. (Link)

6. Președintele Trump a mulțumit Iranului după un schimb reușit de prizonieri, care a dus la eliberarea unui student american reținut acum 3 ani. (CNBC)

7. $3600 de miliarde s-au cheltuit anul trecut în SUA pentru sănătate, cea mai mare sumă la nivel global. Speranța de viață a americanilor a scăzut pentru al treilea an consecutiv. (Axios)

8. Autoritățile din Ungaria au amendat Facebook cu $4 milioane deoarece s-au promovat ca fiind un serviciu gratuit deși generează venituri din activitatea utilizatorilor. (Bloomberg)

9. Facebook a anunțat că a ajuns la un nivel „state-of-the-art”, la nivel de intenții și analiza acțiunilor, cu tehnologia AI dezvoltată pentru un joc colectiv. Boții AI dezvoltați de Facebook au obținut un scor de 24,61 puncte, dintr-un maxim de 25, la jocul japonez de cărți Hanabi. (Engadget)

10. Primarul localităţii franceze Le Gresle, Isabelle Dugelet, a emis un ordin conform căruia localnicilor le este interzis să moară acasă în weekend-uri şi în zilele de sărbătoare. Decizia absurdă a fost luată pentru a atrage atenţia asupra problemei reprezentate de lipsa de medicilor. (News.ro)

Fotografia dimineții – Coperta Time:

Ți-ar mai putea plăcea
Donald Trump va semna pe 15 ianuarie documentele primei faze a înțelegerii comerciale cu China – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Un avion cu 189 de persoane la bord s-a prăbușit în Indonezia

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău