Peste 85% din membrii Asociaţiei Analiştilor Financiar Bancari din România estimează că inflaţia va depăşi 8% în 2022 – Cronica de Business

1. Peste 85% din membrii Asociaţiei Analiştilor Financiar Bancari din România (AAFBR) estimează că inflaţia va depăşi 8% în anul 2022. Specialiștii apreciază şi că există un risc moderat spre ridicat pentru a intra în stagflaţie. (News.ro)

2. Banca Centrală a Chinei s-a abținut să reducă ratele dobânzilor și să injecteze lichidități în economie, în această dimineață, dezamăgindu-i pe analiștii care se așteptau la acțiuni mai puternice pentru a amortiza impactul agravării pandemiei. (Bloomberg)

3. Tranzitul gazelor rusești prin Ucraina către Europa s-a redus miercuri, în principal însă ca urmare a încălzirii vremii, a creșterii producției de energie regenerabilă și a scăderii prețurilor pe piețele spot din Europa. România nu mai importă gaz prin coridorul ucrainean încă de la începutul lunii aprilie, tot importul mutându-se pe granițele cu Bulgaria și Ungaria. (Profit.ro)

4. Tranzacțiile cu capital de risc au strâns $148 de miliarde, la nivel global, în primul trimestru, în scădere cu aproape 25% față de ultimele trei luni din 2021, potrivit datelor furnizate de firma de analiză PitchBook. (Bloomberg)

5. Elon Musk nu mai este cel mai mare acționar Twitter. Fondurile deținute de Vanguard au ajuns la 82,4 milioane de acțiuni, reprezentând 10,3% din total acțiuni. (WSJ)

6. Producţia internă a însumat 2,94 de milioane de tone echivalent petrol în primele două luni ale anului, în scădere cu 90.800 tep faţă de perioada similară din anul 2021. Importul a fost de 2,552 de milioane tep, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

7. Vânzările din retailul american au crescut, în martie, pentru a treia lună consecutivă. Creșterea a fost de 0,5%, comparativ cu luna februarie. (WSJ)

8. Retailerul Penny România, din grupul german REWE, a depășit anul trecut pragul de 1 miliard de euro în privința cifrei de afaceri, cu o rețea formată din peste 300 de magazine. Compania va continua în acest an programul agresiv de extindere, cu 30 de noi magazine. (News.ro)

9. Rata dobânzii la creditul ipotecar pe 30 ani din SUA a ajuns la 5%, ca medie. Dobânda la ipoteca pe 30 de ani, cu rată fixă, ​​a crescut de la 4,72%, cât era în urmă cu o săptămână, la cel mai ridicat nivel de la începutul lui 2011, a anunțat Freddie Mac. În urmă cu cincisprezece luni, ratele ipotecare au înregistrat cel mai scăzut nivel istoric. (WSJ)

10. Piața globală de semiconductori a ajuns la $595 de miliarde anul trecut, în creștere cu 26,3% față de 2020, potrivit Gartner. (Link)

Ți-ar mai putea plăcea
Proprietarul Zara, prima pierdere din istorie – Cronica de business
Alro Slatina, pierdere de 69 milioane lei – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău