Peste 90% din pacienții islandezi afectați de Covid-19 au prezentat anticorpi la 4 luni de la vindecare – Cronica Știrilor Pozitive

1. Peste 90% din pacienții islandezi afectați de Covid-19 au prezentat anticorpi la 4 luni de la vindecare, relevă un studiu publicat ieri. (Reuters)

2. Numărul medicilor care și-au desfășurat activitatea în sistemul de sănătate din România, public și privat, a crescut anul trecut, comparativ cu 2018, cu 2700. (News.ro)

3. România va avea încă 40.000 de noi hectare de păduri virgine şi cvasi-virgine, în afara celor peste 33.000 hectare existente în prezent. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a semnat marţi contractele de realizare a studiilor prin care suprafaţa pădurilor virgine şi cvasi-virgine din România se dublează. (News.ro)

4. Grupul farmaceutic GlaxoSmithKline și unul dintre partenerii săi, Vir Biotechnology, au început să testeze un anticorp experimental pe pacienți aflați în primele faze ale maladiei COVID-19. (Economica)

5. Medicii Secţiei Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara folosesc, în cazul bolnavilor cu COVID-19, o nouă tehnică pe care până acum au utilizat-o în cazul celor diagnosticaţi cu bronho-pneumopatie cronică obstructivă (BPOC) sau cu alte boli pulmonare, inclusiv astm bronşic, sau boli cardiace. (News.ro)

6. Grupul farmaceutic elvețian Roche a anunțat marți lansarea, la sfârșitul lunii septembrie, a unui test de depistare a noului coronavirus, care va da rezultatele în 15 minute. (CNBC)

7. Comisia Europeană va contribui cu 400 de milioane de euro la iniţiativa OMS de achiziţie a vaccinurilor pentru Covid-19. (News.ro)

8. Cadrele didactice din învățământul primar se pot testa gratuit, începând de marți, pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19, în peste 140 de centre de recoltare MedLife din țară.

9. Premierul Ludovic Orban a declarat că a fost aprobată de către Comisia Europeană schema de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor ale căror suprafeţele au fost afectate de secetă. El a precizat că, după publicarea OUG, fermierii se pot adresa Ministerului Agriculturii în termen de zece zile, iar acesta trebuie să transmită despăgubirile. (News.ro)

10. Mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi autorităţile israeliene au anunţat un acord în vederea opririi unor schimburi de tiruri aproape zilnice care durează de o lună în interiorul şi în jurul Fâşiei Gaza. (News.ro)

11. România a avansat 11 locuri într-un clasament al țărilor cu cel mai rapid internet fix, potrivit unui studiu realizat în baza a peste 557 milioane de teste de viteză în 221 de țări și jurisdicții. România a urcat pe locul 26 în ierarhia globală, cu o viteză medie de descărcare de 61,08 Mbps, comparativ cu poziția 37 ocupată în 2019. (Profit.ro)

12. Unilever și-a luat angajamentul că va elimina combustibilii fosili din produsele de curățenie până în 2030. (Bloomberg)

13. Google a anunțat Kids Space, un mod pentru copii care va fi disponibil pe tabletele cu Android începând cu Lenovo Tab M10 HD Gen 2. Acesta oferă o interfață simplificată și colorată, conținut special pentru cei mici și funcții de control parental. (Profit.ro)

14. Amazon a primit autorizație pentru a face livrări cu dronele în cadrul serviciului Prime Air, la 7 ani de când a început primele teste. Amazon, care-și propune să realizeze astfel livrări în 30 de minute, se alătură UPS și Wing, care au deja autorizație pentru operarea dronelor. (CNBC)

15. Startup-ul de edtech Eruditus primește o finanțare de $113 milioane în urma unei runde conduse de Leeds Illuminate și Prosus Ventures. Eruditus are parteneriate cu universități de top din SUA, Europa, America Latină, India și China, prin care oferă cursuri de învățare online. (India Times)

16. Netflix a început să ofere acces gratuit la anumite filme și seriale originale, cu o reclamă de 30 de secunde ce poate fi sărită la început. Pentru vizionarea acestora nu este necesar un cont Netflix, iar în cazul serialelor sunt disponibile doar primele episoade. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – Ieri a început școala în Polonia. Andrzej Grygiel/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul persoanelor vindecate de Covid-19, la nivel global, a depășit 6 milioane – Cronica Știrilor Pozitive
Liderii europeni au căzut de acord asupra bugetului multianual şi a pachetului de relansare economică post-coronavirus – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău