Peste un sfert din populația României nu era conectată la sistemul public de alimentare cu apă anul trecut – Cronica serii

1. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 12.032 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.308 sunt în Bucureşti. Este cel mai mare bilanţ de la începutul pandemiei (News.ro). Rata de infectare în București continuă să crească și a ajuns joi la 6,64 la mia de locuitori (Hotnews). Timișoara intră de mâine în carantină de noapte pe tot parcursul săptămânii. Măsura a fost luată în această după-amiază, în urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, după ce rata infectărilor a ajuns la 8,5 la mie. (Digi24)

2. Populaţia conectată la sistemul public de alimentare cu apă a reprezentat 72,4% din populaţia rezidentă a României în anul 2020, a anunțat Institutul Naţional de Statistică. (G4Media)

3. Rata şomajului în luna august 2021 a crescut cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în luna precedentă, ajungând la 5,2%, arată datele Institutului Naţională de Statistică. (News.ro)

4. Fluxul net de investiții străine directe în anul 2020 a înregistrat valoarea de 3,005 miliarde euro, iar veniturile din investițiile străine directe în România realizate de nerezidenți în anul 2020 au înregistrat valoarea de 6,857 miliarde euro, potrivit datelor Băncii Naționale a României. (Profit.ro)

Din Cronica de Tehnologie: Un sistem de inteligență artificială care poate depista celulele cancerigene din țesutul prostatic a fost aprobat în SUA. Se estimează că produsul Paige Prostate, dezvoltat de startup-ul Paige, din New York, ar putea crește cu 7,3% nivelul de detecție a cancerului. (Fierce Biotech)

5. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că este „exclus” ca social-democraţii să nu voteze propria moţiune de cenzură, menţionând că parlamentarii partidului vor vota „la vedere”. (Digi24)

6. OTE a finalizat vânzarea cotei sale de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications către Orange Romania. Valoarea finală a tranzacției este ade 295,6 milioane euro. Statul român deține restul de 46% din acțiuni. (Profit.ro)

7. 16 mari companii aeriene s-au angajat, după un dialog cu reprezentanți ai Comisiei Europene și ai autorităților naționale pentru protecția consumatorilor, să furnizeze informații mai bune și să ramburseze banii pasagerilor în timp util, în cazul anulării zborurilor, arată un comunicat al Comisiei. De asemenea, companiile și-au asumat reguli mai clare privind voucherele oferite după anularea zborurilor, pasagerii nemaiputând fi obligați să le accepte. (G4Media)

8. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat joi că maşinile electrice vor avea numere de înmatriculare verzi, iar acestea vor funcţiona ca un „paşaport verde”, aducând beneficii proprietarilor. (News.ro)

Din Cronica de Turism: Lucrările la Aeroportul Internațional din Brașov se desfășoară într-un ritm foarte bun, iar terminalul de pasageri este aproape gata. Totuși, inaugurarea aeroportului va avea loc cel mai probabil în cursul anului 2022, întrucât mai sunt de efectuat o serie de lucrări în zonă adiacentă aeroportului, inclusiv un drum de legătură cu un drum județean. (BoardingPass)

9. Maine, 01.10.2021, reîncep lucrările la Calea de rulare din contractul de Reabilitare a Podului peste brațul Borcea, situat pe Autostradă A2, la km 149+680, a anunțat Compania de Drumuri. Vor fi instituite restricții de circulație aferente acestui obiectiv, prin închiderea Căii 1 de rulare, pe sensul de mers București – Constanța. (Hotnews)

10. Sărbătorile Iaşiului din acest an, inclusiv pelerinajul religios de Sfânta Parascheva de la Catedrala Mitropolitană, vor avea în luna octombrie, primarul Mihai Chirica precizând că autorităţile nu vor să împiedice dreptul credincioşilor de a se închina la racla cu sfintele moaşte. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Preţurile alimentelor au înregistrat, luna trecută, cea mai mare creștere din ultimii şase ani la nivel mondial – Cronica serii
Ministrul Sănătăţii: Nu se discută în ţara noastră de vaccinarea obligatorie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău