Petrolul american ar putea atinge $100 în decembrie – Cronica de Business

1. Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 87,1 miliarde de lei, la 30 septembrie 2021, în creștere cu 24,7% față de nivelul existent la 30 septembrie 2020, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Titlurile de stat dețineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 53,297 miliarde de lei, respectiv 61,19%. Pe locul doi de aflau acțiunile, cu 21,684 miliarde de lei (24,89%). Obligațiunile corporative se situau pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 5,031 miliarde de lei, respectiv 5,78% din totalul activelor. (Profit.ro)

2. Președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a avertizat că natura globalizată a economiei zonei euro o face extrem de vulnerabilă la șocurile sistemice cauzate de întreruperile lanțului de aprovizionare. Lagarde a mai spus că actuala creștere a inflației este puțin probabil să dureze, în timp ce a promis că va continua să sprijine economia zonei euro pe măsură ce persistă consecințele pandemiei. (Bloomberg)

3. Mai mulți comercianți pariază că prețul petrolului american va crește peste $100 de dolari pe baril încă din decembrie. Petrolul brut din SUA, cunoscut sub numele de West Texas Intermediate sau WTI, a crescut cu 10% în această lună și cu 70% în acest an, dar nu a mai atins $100 din 2014. Azi un baril WTI este cotat la $82. (WSJ)

4. Consumatorii din Europa și SUA nu dau semne că ar intenționa să cheltuie rapid cele $2700 de miliarde economisite în timpul pandemiei. Conform datelor, depozitele din bănci au scăzut marginal în august. (Bloomberg)

5. La nivel global, RBC Capital Markets estimează că 77% din porturi se confruntă cu perioade anormal de lungi pentru operarea navelor cu containere de marfă. Vineri, 107 astfel de vapoare așteptau în largul porturilor din Hong Kong și Shenzhen. (Bloomberg)

Din Cronica dimineții: Economia Chinei a crescut cu 4,9%, ritm anual, în trimestrul trei, sub estimările analiștilor care se așteptau la o creștere de 5,1%. În trimestrul precedent, PIB-ul Chinei crescuse cu 7,9%. (WSJ)

6. O analiză FT arătă că Apple Search Ads are o cotă de piață de 58% din device-urile cu, cu 17% mai mult decât în urmă cu un an. Apple va genera anul acesta $5 miliarde din acest business. (FT)

7. Cererea pentru ceasuri de lux a crescut de la începutul pandemiei însă faptul că cele mai mari branduri refuză să-și crească producția a dus la un nivel ridicat piața de ceasuri de lux pre-owned. McKinsey estimează că vânzările de ceasuri pre-owned au atins $18 miliarde în 2019 și ar putea depăși $30 de miliarde până în 2025. Vânzările de ceasuri pre-owned vor fi aproximativ jumătate din dimensiunea pieței pentru piața ceasurilor de lux până în 2025, față de aproximativ o treime astăzi , potrivit firmei de consultanță. (CNBC)

8. BMW Group și Daimler Mobility au încheiat tranzacția cu BP prin care compania din urmă a devenit al treilea acționar în cadrul Digital Charging Solutions GmbH, companie specializată în accesul la rețelele de încărcare din 30 de țări. (Profit.ro)

9. Media pachetului salarial al directorilor generali din companiile de technologie care s-au listat pe bursa americană anul trecut a fost de $21,9 milioane/an. Din top 10 cei mai bine plătiți CEO ai companiilor listate pe bursa din SUA, 7 sunt ai unor astfel de companii. (WSJ)

10. Elon Musk a avut o apariție surpriză la o conferință Volkswagen unde participau 200 de manageri ai companiei auto germane. Musk, care a avut un discurs printr-un apel video, a fost invitat să participe de directorului general al grupului auto, Herbert Diess, care doreşte să îşi mobilizeze subalternii pentru trecerea mai rapidă la vehiculele electrice. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Farmec, afaceri de €59,5 milioane în 2020 – Cronica de Business
Angajații SoftBank, $15 miliarde în noul Vision Fund – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău