Stocul de spaţii industriale şi logistice din România s-a dublat – Cronica de Business

1. Grupul german Dr.Oetker preia, prin intermediul filialei din România, compania Panovia Prod, de la care în urmă cu aproape trei ani a cumpărat brandul Morărița, tranzacția fiind avizată acum de Consiliul Concurenței. (Profit.ro)

2. Lanțul de magazine de modă Forever 21, care deține 815 locații la nivel global, ia în considerare intrarea în faliment. (CNBC)

3. Chinezii de la Fosun vor plăti £450 milioane pentru o participație de peste 75% din business-ul de touroperator al gigantului Thomas Cook și 25% din operatorul aerian al acestuia. Mișcarea va salva compania britanică, care s-a confruntat cu probleme grave în ultimul an, raportând pierderi de £1,5 miliarde la șase luni. (BBC)

4. Lanțul american de magazine de tip department store Lord & Taylor va fi vândut startup-ului de închiriere de haine Le Tote pentru $100 milioane. (New York Times)

5. Offshore-ul cipriot cu acționariat necunoscut Uroco Ltd, care a cumpărat în vara aceasta creanța de 305 milioane lei asupra RAFO Onești deținută de fostul acționar majoritar al companiei, Petrochemical Holding, creanță care reprezintă peste 90% din totalul datoriilor RAFO înscrise la masa credală și este garantată cu principalele active ale RAFO, s-a retras din cursa pentru cumpărarea rafinăriei. (Profit.ro)

Bonus:

6. Startup-ul IT 6D.ai, fondat de românul Victor Prisăcariu și care realizează tehnologii pentru hărți în realitate augmentată, a lansat miercuri un suport beta pentru telefoanele cu sistemul de operare Android și a încheiat și un parteneriat cu gigantul american din domeniul procesoarelor Qualcomm. (Startup Cafe)

7. Piaţa spaţiilor industriale şi logistice din România traversează cea mai bună perioadă din istorie, atât din prisma cererii, cât şi a ofertei, asistând în ultimii 5 ani la o dublare a stocului total, potrivit datelor Cushman & Wakefield Echinox. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Investiția SoftBank în Uber valorează cu $600 milioane mai puțin – Cronica de Business
Inflația din Marea Britanie continuă să crească, ajungând la 9,1% în Mai – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău