Piața smartphone-urilor a crescut cu 12% în trimestrul 2 – Cronica de Tehnologie

1. Mai multe grupuri de hackeri cu suport guvernamental au folosit un spyware dezvoltat de compania israeliană Candiru. Spyware-ul în cauză se baza pe două vulnerabilități din Windows și era folosit pentru a targeta ținte din Europa, cu convingeri politice diferite. (News.ro)

2. Piața smartphone-urilor a crescut cu 12% în Q2, marele câștigător fiind Xiaomi, care a profitat cel mai mult de pe urma embargoului impus de SUA pentru Huawei. Xiaomi are acum o cotă de 17% din piață, fiind la doar două procente de Samsung. În medie, telefoanele Xiaomi sunt cu 40% mai ieftine decât cele vândute de Samsung. (News.ro)

3. SUA au anunțat un set de măsuri pentru combaterea atacurilor cu ransomware. Informațiile legate de atacurile sponsorizate de alte state, care vizează infrastructura critică a țării, vor fi recompensate cu până la $10 milioane. (AP)

4. iPhone 12 a reprezentat 63% din toate iPhone-urile vândute în ultimul trimestru în SUA. Marea dezamăgire este modelul mini, care reprezintă doar 5% din vânzări. La polul opus, iPhone 12 Pro Max are o cotă de 23%. (9to5mac)

5. Valve a prezentat consola portabilă Steam Deck, un rival pentru Nintendo Switch. Steam Deck are un touchscreen 720p de 7inch și foarte, foarte multe butoane, pe față, pe laturi și pe spate, inclusiv două touchpad-uri. Consola are la bază un procesor AMD Zen 2 cu 4 nuclee și o placă grafică AMD RDNA 2 cu 8 nuclee. În funcție de spațiul de stocare ales, aceasta poate costa între $399 și $649. (Profit.ro)

6. Serviciul Facebook Pay va fi disponibil și în afara platformei deținute de Facebook, din luna august. Acesta va putea fi folosit pentru plăți către comercianții americani care lucrează cu soluțiile Shopify. (PYMNTS)

7. Casa Albă atrage atenția Facebook în legătură cu dezinformările legate de vaccinarea anti-COVID și le cere platformelor de social media să ia măsuri mai eficiente pentru combaterea informațiilor false. Asta în contextul în care ritmul vaccinării a scăzut în SUA, în paralel cu o nouă creștere a numărului de infectări. (Deadline)

8. Producția de semiconductori a Chinei a ajuns la cel mai înalt nivel din toate timpurile în luna iunie, când au fost dezvoltate $30.8 miliarde de unități, mai mult cu 43.9% YoY.  În prima jumătate a anului, China a produs 171.2 miliarde de unități, cu 48.1% mai mult decât în prima jumătate a lui 2020. (SCMP)

9. Cota capacității de minare a bitcoinului deținută de China a scăzut de la 75,5% în septembrie 2019, la 46% în aprilie 2021, scăderea începând chiar înainte de noile reglementări. În aceeași perioadă, cota SUA a crescut de la 4,1% la 16,8%. (University of Cambridge)

10. Documentarul Roadrunner, despre viața și moartea tragică a lui Anthony Bourdain, folosește AI-ul pentru a recrea vocea realizatorului TV. Trei citate ale acestuia sunt redate cu vocea sa sintetizată artificial. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple își avantajează propriile aplicații în App Store – Cronica de Tehnologie
Uber ia în considerare să livreze medicamente – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău