Piața smartphone-urilor a crescut cu 27% YoY în primul trimestru – Cronica de Tehnologie

1. Divizia “altele” a Amazon, bazată în principal pe reclame, a avut în Q1 venituri de $6.9 miliarde, cu 77% mai mult decât în urmă cu an. În Q1 2020, creșterea anuală a acestei divizii era de 44%. (CNBC)

2. Microsoft reduce comisionul perceput jocurilor publicate în Windows Store de la 30% la 12%. Modificarea, ce va intra în vigoare de la 1 august, este menită să transforme magazinul Microsoft într-un rival al Steam, cel mai mare magazin de jocuri digitale în prezent. (The Verge)

3. Amazon Prime Video, care costă doar 14 lei pe lună în România, a trecut anul trecut de 175 de milioane de abonați. În primul trimestru al acestui an, timpul alocat de utilizatori vizionării a crescut cu 70% YoY. (News.ro)

4. Tim Cook confirmă problemele de stocuri și spune că acestea vor afecta disponibilitatea Mac-urilor și iPad-urilor în al treilea trimestru. Apple are stocuri de cipuri pe 5nm, însă problema este la alte componente produse de mai mulți furnizori, fiind dificil de intuit evoluția producției. (9to5mac)

5. Piața smartphone-urilor a crescut cu 27% YoY în Q1, după ce au fost livrate 347 milioane de unități. Samsung are 22% din piață, iar Apple 15%, în vreme de Xiaomi, locul 3, a avut cel mai bun trimestru din istoria companiei, după ce a crescut cu 62%. (Canalys)

6. IBM a cumpărat Turbonomic, companie care dezvoltă instrumente pentru îmbunătățirea performanței aplicațiilor de cloud, cu o sumă raportată între $1.5 miliarde și $2 miliarde. Software-ul dezvoltat de Turbonomic folosește inteligența artificială pentru scalarea și gestionarea aplicațiilor cross-cloud. (TechCrunch)

7. Șeful departamentului de muncă al SUA a spus că, în cele mai multe cazuri, lucrătorii din “gig economy” ar trebui să fie încadrați drept angajații. După anunț, acțiunile unor companii precum Uber, Lyft și DoorDash au scăzut cu între 8 și 12 procente. (Reuters)

8. SUA investighează un nou hack prin care au fost vizate agențiile federale. De data asta, este vorba de un atac care a folosit o vulnerabilitate din rețeaua de VPN Pulse Connect Secure. Din cele peste 10 agenții care folosesc acest VPN, există indicii că au căzut victimă atacului cel puțin 5. (Reuters)

9. Un studiu Cambridge susține că producția agricolă poate fi îmbunătățită prin exploatarea mai eficientă a ritmului zilnic și sezonier al plantelor, care funcționează după un “ceas intern” propriu. Prin monitorizarea plantelor cu drone și senzori, fermierii ar putea observa ritmul plantelor și realiza, în funcție de asta, udarea, stropirea cu erbicide și pesticide și alte operațiuni de îngrijire. Doar irigarea mai eficientă ar putea avea un impact major în creșterea producției. (Phys)

10. Google, motor de căutare la origine, a adăugat o funcție de căutare în cadrul serviciului de streaming Stadia după 526 de zile din momentul lansării. O funcție de căutare era un minim necesar pentru un serviciu care găzduiește 172 de jocuri. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Tencent spune că va folosi recunoașterea facială pentru a împiedica minorii să se joace noaptea pe dispozitivele mobile – Cronica de Tehnologie
51% dintre adolescenții americani petrec zilnic, în medie, cel puțin patru ore pe zi în aplicațiile de social media – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău