Piața smartphone-urilor a scăzut în Europa cu 14% anul trecut – Cronica de Tehnologie

1. Parola simplă care a facilitat atacul SolarWinds, “solarwinds123”, a fost aleasă de un intern, spune fostul CEO al companiei, în cadrul unei audieri în fața parlamentarilor americani. În cadrul aceleiași audieri, Kevin Mandia, CEO-ul FireEye, a spus că este posibil să nu aflăm niciodată adevărata amplitudine a atacului. (CNN)

2. Piața smartphone-urilor a scăzut în Europa cu 14% anul trecut. Samsung rămâne lider, dar performerul este Xiaomi, care a reușit să acapareze cea mai mare parte a pieței pierdute de Huawei și a crescut cu 90%. iPhone 12 a reprezentat cea mai bună lansare Apple de până acum, care a ajuns la 30% din piață în Q4. (Gizmochina)

3. Noua administrație americană va merge mai departe cu o lege dată în mandatul lui Donald Trump, care va interzice tranzacțiile din domeniul tehnologiei ce vor fi considerate un risc la adresa securității SUA. Legea, care va intra în vigoare luna aceasta, este criticată de mai multe companii, care spun că aceasta va afecta inovația. (WSJ)

4. @deeptomcruise, un cont de TikTok, postează deepfake-uri cu Tom Cruise. Cu excepția diferențelor de vârstă și înălțime, acestea sunt destul de bine realizate și au atras peste 200.000 de followeri în doar câteva zile. (The Daily Beast)

5. FCC va acorda o subvenție de $50 pe lună pentru a ajuta familiile americane cu venituri mici să se doteze cu internet de mare viteză. Aceleași familii vor primi și $100 la achiziția unui calculator sau tablete. (NY Times)

6. Numărul malware-ului scris în limbajul Go a crescut cu aproximativ 2.000% din 2017 până în prezent. Creatorii de malware migrează încet, dar sigur, de la C la Go, limbajul de programare lansat de Google în urmă cu 4 ani. (ZDNet)

7. Marea Britanie pregătește lansarea unui fond de investiții în valoare de £375 de milioane, care va investi banii contribuabililor în companii de tehnologie britanice. Banii din Future Fund: Breakthrough vor fi investiții în companii cu un model de business deja stabilit, nu în startup-uri unde riscul de pierdere este prea mare. (FT)

8. Apple afișează un scor de reparabilitate pentru iPhone-urile și Mac-urile vândute în Franța, în concordanță cu noile reglementări locale. Conform criteriilor stabilite, iPhone 12 mini are un scor de 6/10, iar MacBook Pro cu M1 are 5,6/10. (9to5mac)

9. MyHeritage lansează Deep Nostalgia, un instrument care folosește inteligența artificială pentru a anima persoanele din fotografiile vechi. Procesul este complet automat, utilizatorii trebuind doar să urce fotografiile pe site. (Gizmodo)

10. Best Buy va concedia 5.000 de angajați, anticipând o creștere a ponderii vânzărilor online. Pentru că se așteaptă ca 40% din venituri să vină anul acesta din online, Best Buy va închide mai multe magazine decât anunțase anterior. (CNN)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a cumpărat compania de soluții cloud pentru enterprise Elastifile – Cronica de Tehnologie
Samsung a prezentat smartphone-urile pliabile Galaxy Z Fold3 și Galaxy Z Flip3 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău