Poliția franceză este acuzată că a folosit în ultimii ani un software ilegal de recunoaștere facială pentru supravegherea video – Cronica de Tehnologie

1. BCR a lansat prima companie de investiții cu capital de risc dezvoltată de o bancă românească pentru finanțarea startup-urilor din tehnologie. BCR Seed Starter urmează să investească €5 milioane în startup-urile de tehnologie în următorii ani, aproximativ €500,000 în fiecare startup, pentru un procent în jur de 24,99% din acea companie. (Profit.ro)

2. Poliția franceză este acuzată că a folosit în ultimii ani un software ilegal de recunoaștere facială pentru supravegherea video. Conform unor documente interne, poliția franceză a folosit software-ul Video Synopsis, dezvoltat de compania israeliană Briefcam, încă din 2015. În urma investigației de presă, a fost declanșată o investigație internă la Ministerul de Interne. (HotNews)

3. Departamentul de Justiție al Statelor Unite solicită peste $4 miliarde de la Binance pentru a soluționa o investigație penală. Acordul ar pune capăt unei investigații desfășurate pe mai mulți ani de procurorii americani, care s-a concentrat pe frauda bancară, încălcarea sancțiunilor și spălarea banilor. (FT)

4. Statele Unite derulează în secret un program masiv de supraveghere, care, cu colaborarea AT&T, oferă autorităților acces la trilioane de numere de telefon. Numit Data Analytical Services, programul operează de mai bine de un deceniu, permițând inclusiv analizarea datelor persoanelor care nu sunt suspecte în vreun caz. (Wired)

5. Candidații la alegerile din Argentina folosesc imagini și filmări create cu ajutorul inteligenței artificiale pentru a se promova și a se ataca reciproc. Aceste alegeri sunt privite acum ca un teren de testare a modului în care poate fi folosit AI-ul în campaniile politice. (NY Times)

6. Modul în care este condusă OpenAI trebuie să se schimbe, indiferent unde va ajunge să lucreze Sam Altman, spune Satya Nadella. Șeful Microsoft nu crede că vor exista efecte negative pe termen lung asupra companiei și dă asigurări că parteneriatul dintre Microsoft și OpenAI va continua. (CNBC)

7. Peste 700 din cei 770 de angajați OpenAI au semnat o scrisoare deschisă în care avertizează conducerea companiei că vor demisiona dacă membrii consiliului nu își vor da ei demisia, iar Sam Altman nu va fi reinstaurat la conducere. Scrisoarea folosește termeni duri, iar membrii consiliului sunt numiți incompetenți și lipsiți de judecată. (Bloomberg)

8. Amazon lansează AI Ready, un program ce oferă cursuri gratuite în domeniul inteligenței artificiale. Prin intermediul acestui program, compania își propune să antreneze cel puțin două milioane de oameni până în 2025, oferind inclusiv cursuri pentru folosirea AI-ului generativ. (WSJ)

9. Xiaomi anunță prima creștere de venituri din 2021. Veniturile companiei au crescut în Q3 cu 0,6% la $9.9 miliarde. În ciuda scăderii la nivel de an, Xiaomi se așteaptă ca ultimul trimestru să aducă o creștere pentru piața de smartphone-uri. (Bloomberg)

10. AI Pin nu este altceva decât o broșă high-tech, care încearcă să preia rolul smartphone-urilor și al smartwatch-urilor în anumite cazuri. Problema este că oamenii ar putea să nu-și dorească să poarte gadgetul, care trebuie agățat de haine și pune o cameră și un microfon în fața celor din jur. (The Verge, opinie)

Ți-ar mai putea plăcea
72% dintre americani cred că Facebook este o companie prea puternică – Cronica de Tehnologie
Amazon lucrează la o funcție ce va permite Alexa să reproducă orice voce, pe baza unei înregistrări mai scurte de un minut – Cronica de Tehnologie
4 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău