Polițiști germani suspendați pentru propaganda de extremă dreaptă – Cronica Externă

Europa

1. În timp ce se afla în Washington, secretarul de stat pentru afaceri externe britanic, Dominic Raab, a învinovățit Uniunea Europeană pentru o potențială amenințare a păcii in Irlanda de Nord post-Brexit. (Politico)

2. Douăzeci și nouă de polițiști germani din statul Renania de Nord – Westfalia au fost suspendați, în timpul unei investigații despre propaganda de extremă dreaptă, inclusiv ale unor imagini cu Adolf Hitler, distribuite în grupuri de WhatsApp. Unsprezece ofițeri vor fi acuzați, iar alți paisprezece probabil vor fi concediați. (DW)

SUA

3. Robert Redfield, directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA a estimate că un vaccin pentru boala cauzată de noul coronavirus, COVID-19, va fi probabil disponibil către publicul American în al doilea sau al treilea trimestru din 2021. O cantitate limitată va fi gata până la finalul anului 2020, dar va fi prioritizată pentru persoanele cu risc înalt și pentru cei care răspund la vaccin. Redfield a încurajat purtarea măștilor. (WSJ)

Bonus: Produsul intern brut al Noii Zeelande a scăzut cu 12.2 procente în al doilea semestru, aruncând Noua Zeelandă în prima sa recesiune din ultimii unsprezece ani. Restricțiile pandemiei au redus activitatea economică, inclusiv în retail, restaurante și în sectorul transporturilor. (Link)

Orientul Mijlociu

4. Autoritățile israeliene au anunțat că lăcașul sfânt din Ierusalim, cunoscut de evrei ca Templul Sfânt, iar de către musulmani ca Sanctuarul Nobil, se va închide mâine, din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus (Link). Marea Sinagogă din Ierusalim se va închide pentru prima dată în timpul anului nou evreiesc. (Link)

5. Șeful guvernului recunoscut de ONU din Libia, premierul Fayez al- Sarraj, a declarat că dorește să renunțe la funcție până la finalul lunii octombrie și a cerut numirea unei noi administrații. (AlJazeera). Plecarea sa poate genera multă incertitudine politică și conflicte în Libia, care este divizată între administrații rivale între est și vest. (Link)

Asia

6. Investițiile dintre SUA și China s-au redus la cel mai scăzut nivel din 2011, cu un total de $10.9 miliarde în prima jumătate a anului 2020, conform US-China Investment Project. (Bloomberg)

Africa

7. UNICEF a solicitat autorităților nigeriene să revizuiască sentința de zece ani închisoare pe care o instanță islamică din statul Kano a dispus-o împotriva unui copil de treisprezece ani pentru blasfemie. Douăsprezece state nigeriene au instanțe islamice, care judecă pe baza legii Sharia. (BBC)

America Latină

8. Investigatorii ONU l-au acuzat pe președintele Venezuelei Nicolas Madura și pe alți oficiali de rang înalt de crime împotriva umanității, inclusiv execuții extrajudiciare, închiderea rivalilor politici și torturarea protestatarilor. Aceștia au solicitat Curții Penale Internaționale și altor organizații să investigheze penal. (WSJ)

9. Secretarul de stat american Mike Pompeo va sosi astăzi în Surinam, înainte de a călători către Guyana, în prima vizită pe care un secretar de stat al SUA a făcut-o în cele două țări. Turul lui Pompeo include de asemenea opriri în Brazilia și Columbia. (France24)

Global

10. Virusologul Christian Drosten, care informează regulat guvernul german cu privire la pandemie a declarat că nu vom scăpa de măști prea curând. Echipa sa a dezvoltat primul test de diagnosticare adoptat de Organizația Mondială a Sănătății și care este folosit pe glob. (DW)

Ți-ar mai putea plăcea
Președintele Vladimir Putin a propus ca Rusia și NATO să își inspecteze reciproc bazele militare – Cronica Externă
Italienii care și-au pierdut afacerile își vând micile companii către mafia siciliană care le preia în scopul spălării banilor – Cronica Externă
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău