Populația României va scădea până la 13.7 milioane de locuitori în anul 2060 – Cronica serii

Cronica 30 – România în 1996 (Link)

1. Speranţa de viaţă în România este printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană. Cheltuielile în ceea ce priveşte sănătatea au atins un minim istoric şi sunt mult sub nivelul celor din oricare altă ţară membră UE. (News.ro)

2. Populația rezidentă a României este proiectată să scadă, în varianta de bază, de la 19,5 milioane de locuitori, cât era anul trecut, până 13,7 milioane de locuitori în anul 2060, potrivit Institutului Naţional de Statistică. (G4Media)

3. Klaus Iohannis a obţinut 66,09% din voturi la alegerile prezidenţiale, iar Viorica Dăncilă – 33,91%, coform rezultatelor finale ale scrutinului anunţate de Biroul Electoral Central. (News.ro)

4. Guvernatorul Mugur Isărescu spune că discuțiile despre deprecierea cursului de schimb nu-și au rostul câtă vreme 80% din deficitul extern este generat de deficitul bugetar. Isărescu îndeamnă la calm și spune că sunt resurse în piață pentru finanțarea deficitului și că abordarea guvernului de a plăti arieratele este una corectă. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Audi a anunțat oficial că va concedia 9.500 de angajați din Germania, până în 2025.  (Automarket)

5. Două din Justiție: 1. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că Guvernul nu poate desființa „peste noapte” Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, discuțiile pe această temă urmând să înceapă anul viitor în Parlament (Hotnews.ro). 2. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat că, în 2 decembrie, va lansa procedurile de selecţie pentru conducerile Ministerului Public, DNA şi DIICOT. (News.ro)

6. Parlamentul European a decretat urgență climatică și de mediu, un vot simbolic pentru menținerea presiunii asupra liderillor UE înaintea conferinţei ONU privind climatul. (TheGuardian)

7. Prețul cărnii de porc s-a dublat în China, luna trecută, ceea ce a generat creșterea inflației la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2012. În India, prețurile la ceapă au crescut cu 26% de la începutul anului, împingând inflația la peste 4% pentru prima oară în ultimele 15 luni. Un material despre creșterea prețului la produsele alimentare pe Al Jazeera.

8. Diferența dintre numărul cetățenilor din țările UE care au migrat în Marea Britanie și cei din Marea Britanie care au plecat în alte țări UE a ajung la cel mai scăzut nivel din ultimii 16 ani. (BBC)

Una din Cronica de Tehnologie: Piața de livrări pentru mâncare din China, în valoare de $36 miliarde, are sute de milioane de utilizatori care fac zilnic comenzi și peste 3 milioane de persoane angajate să facă livrările. Unii dintre aceștia muncesc 14 ore pe zi și câștigă $1 pe comandă. (WashingtonPost)

9. Pierderile provocate de furturile de monede digitale au urcat cu peste 150%, la $4,4 miliarde, în primele 9 luni ale acestui an, de la $1,7 miliarde în aceeaşi perioadă a anului 2018, potrivit unui raport realizat de compania CipherTrace. (News.ro)

10. În anul 2037, majoritatea nou-născuților din Marea Britanie vor veni pe lume după ce părinții lor s-au cunoscut prin intermediul internetului, conform unei cercetări efectuată în Marea Britanie. (Profit.ro)

Un turist isi arata tatuajul cu Pablo Escobar la Medelin, in Columbia. Joaquín Sarmiento/AFP via Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
România a introdus obligativitatea prezentării unui test negativ RT-PCR pentru la intrarea în țară pentru cei care vin din țări cu risc ridicat – Cronica serii
România a avut, în trimestrul al doilea, a doua mare creștere economică din UE – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău