Concedieri la Audi și Tata Steel – Cronica de Business

1. Causeway Bay din Hong Kong își păstrează statutul de cea mai scumpă arteră comercială din lume, în timp ce New Bond Street Londra rămâne cea mai costisitoare destinație de retail stradal din Europa. Cu un nivel al chiriilor pe Calea Victoriei, principala arteră comercială a orașului, de 50 €/mp/lună, Bucureștiul se menține în top 50 orașe analizate la nivel mondial și în top 30 în clasamentul european, fiind la același nivel cu cel practicat în Bratislava, Slovacia sau Nicosia, Cipru. (Profit.ro)

2. Audi a anunțat oficial că va concedia 9.500 de angajați din Germania, până în 2025.  (Automarket)

3. Panasonic își va vinde divizia de semiconductoare companiei Nuvoton Technology din Taiwan pentru $250 milioane. (Reuters)

4. Complet Electro Serv, producător și distribuitor de echipamente IT&C, parte a grupului Altex deținut de omul de afaceri Dan Ostahie, va înființa, posibil cu un investitor din China, o nouă firmă, Myria Computers, care va produce, pe lângă PC-uri, și sisteme de gaming, TV și calculatoare cu specificații la comandă și va deține brandul Myria. (Profit.ro)

5. Tata Steel va concedia 1.000 de angajați din Marea Britanie, dintr-un total de circa 8.500. (Wales Online)

Bonus:

6. O platformă online prin care se vând și se cumpără haine second-hand a primit joi o finanțare de capital de risc de 128 de milioane de euro, devenind astfel cel mai recent „unicorn” european, adică un startup cu o valoare de cel puțin $1 miliard. (Startup Cafe)

7. Bucureştiul a atras un sfert dintre cele 3.000 de magazine moderne. Consumatorii din Capitală lasă la casele supermarketurilor şi hipermarketurilor €3,5 miliarde anual. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Creșterea prețului caselor din SUA a înregistrat un nivel record în 2021 – Cronica de Business
Dolarul a fost tranzacționat joi aproape de cel mai ridicat nivel din ultimul an față de un coș de valute – Cronica de Business
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău