Premierul Nicolae Ciucă: România este o ţară sigură pentru investiții – Cronica de Business

1. Economiștii chestionați de The Wall Street Journal, luna aceast, au evaluat probabilitatea ca economia americană să intre în recesiune, în următoarele 12 luni, la 28%, în creștere de la 18%, cât era procentul în ianuarie, și 13%, cât era în urmă cu un an. (WSJ)

2. Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, luni seară, că România este o ţară sigură, lucru care trebuie arătat tuturor investitorilor. Premierul a precizat că majoritatea fondurilor din pachetul de măsuri anunțat aseară nu merge în ajutoare sociale, ci pentru a sprijini economia, pentru a păstra locurile de muncă. (News.ro)

3. Prețurile petrolului au scăzut luni cu aproximativ 4%, iar cel al țițeiului Brent a coborât sub $100 pe baril, din cauza temerilor că pandemia de Covid-19 va reduce cererea în China și a eliberărilor de petrol din rezervele strategice ale țărilor membre ale Agenției Internaționale pentru Energie. (Profit.ro)

4. Epic Games a anunțat că a primit o investiție de 2 miliarde de la Sony Group Corp și la de la holdingul care deține Lego Group. Evaluarea la care s-a făcut investiția a fost de $31,5 miliarde. Epic Games a dezvoltat engine-ul de succes Unreal, folosit în multe jocuri, și a lansat jocul „Fortnite”. (Reuters)

5. Meituan, aplicația care domină piața chineză de livrări alimente și mâncare, își va concedia până la 20% din angajați. În urmă cu câteva zile, compania anunțase că a angajat 17.000 de persoane între iulie 2021 și martie 2022. (SCMP)

Din Cronica diminetii: Salariul minim poate crește în 2022 cu 200 de lei, însă această creștere este una voluntară și va fi scutită de taxe, potrivit premierului Nicolae Ciucă. Măsura a fost convenită în Coaliția PSD-PNL-UDMR în cadrul programului „Sprijin pentru România. Valoarea totală a măsurilor este de 17,3 miliarde de lei. (Hotnews)

6. Numărul de pasageri de pe aeroportul Heathrow din Londra a revenit în martie la cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei, ca urmare a călătoriilor de agrement şi a eliminării tuturor restricţiilor legate de Covid. (News.ro)

7. Piața chineză de smartphone-uri, cea mai mare din lume, ar putea scădea cu 20% în trimestrul doi, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, conform unei analize. (CNBC)

8. Rusia a înregistrat în primele trei luni ale acestui an cel mai mare excedent de cont curent de după 1994, în condițiile în care veniturile din exporturile de petrol și gaze au crescut în timp ce importurile s-au prăbușit. (Profit.ro)

9. Rusia va demara o acţiune în justiţie, dacă va fi declarată în incapacitate de plată (default) de către Occident, a declarat ministrul rus al Finanţelor, Anton Siluanov, într-un interviu publicat luni în cotidianul Izvestia. Amenințarea vine la câteva zile după ce Rusia a fost retrogradată în categoria „default selectiv” de către o mare agenţie de rating. (G4Media)

10. Peste 14.000 de vânzători de pe platforma Etsy au intrat în grevă, timp de o săptămână, pentru a protesta față de creșterea comisionului pe care trebuie să-l plătească platformei, de la 5% la 6,5%. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Chinezii de la Fosun preiau Floreasca Park – Cronica de Business
Comenzile către fabricile germane au scăzut pentru a șasea lună consecutivă, în iulie – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău