Elon Musk vrea să crească veniturile Twitter de la $5 miliarde, cât au fost anul trecut, la $26,4 miliarde, până în 2028- Cronica de Business

1. Capitalizările companiilor listate pe bursele din întreaga lume au pierdut alte $2000 de miliarde din valoare, săptămâna trecută. Aceste companii valoarează acum $103.000 miliarde, echivalentul a 122% din PIB-ul global. (Link)

2. Banca Angliei a emis cea mai sumbră perspectivă dintre toate băncile centrale majore în acest an, avertizând că Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru o inflație de două cifre și pentru o perioadă prelungită de stagnare sau chiar recesiune. Prognozele sumbre ale băncii centrale ale Marii Britanii, împreună cu o creștere a rațelor dobânzilor la cel mai ridicat din 2009, au dus lira la cel mai scăzut nivel din aproape doi ani și au declanșat o scădere a randamentelor obligațiunilor de stat. (Bloomberg)

3. În prezentarea pentru investitori, Elon Musk promite că va crește veniturile Twitter de la $5 miliarde, cât au fost anul trecut, la $26,4 miliarde, până în 2028. Musk vrea să reduce dependența serviciului de advertising, care acum generează 90% din venituri, și să genereze aproape $10 miliarde din abonamente. (NYTimes)

4. Fondul american de investiții în infrastructură Global Infrastructure Partners (GIP), cu active în administrare de 81 miliarde de dolari, cumpără divizia de proiecte eoliene offshore a grupului german WPD, inclusiv proiectele din România. WPD pregătește construcția a două parcuri eoliene offshore în România, cu o capacitate totală de 1,9 GW. (Profit.ro)

5. Aramco, compania petrolieră a Arabiei Saudite, a redus prețul petrolului vândut în Asia și Europa însă a lăsat prețurile neschimbate pentru Statele Unite. Este pentru prima oară în ultimele 4 luni când Aramco reduce prețurile pentru petrolul livrat. (Bloomberg)

Din Cronica diminetii:  Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM a înregistrat o scădere cu 36,5% în luna aprilie faţă de martie, potrivit rapoartelor lunare publicate pe site-ul operatorului bursier. (Digi24)

6. Datele anunțate de asociația producătorilor de autovehicule din China pentru luna aprilie arată că cifrele s-au înjumătățit, pe fondul restricțiilor de circulație impuse în anumite zone de autorități. După două luni de creștere masivă și o lună de stgnare, la finalul lui martie, piața înregistra un avans de 0,2% față de martie 2021. Acum, aprilie a adus o scădere de 48% a vânzărilor, potrivit datelor preliminare transmise de China Association of Automobile Manufacturers (CAAM), la un volum de circa 1,2 milioane de autovehicule, comparativ cu 2,2 milioane, anul trecut. (Profit.ro)

7. Exporturile Chinei de produse tehnologice către Rusia au scăzut brusc în martie, comparativ cu februarie. Livrările de laptopuri au scăzut cu peste 40%, smartphone-urile cu aproape două treimi și exporturile de stații de bază pentru telecomunicații cu 98%, potrivit datele furnizate de guvernul chinez. (WSJ)

8. Revolut nu a primit încă o licență bancară în Marea Britanie, deși are una în Uniunea Europeană, din cauza faptului că autoritățile britanice au rețineri că aplicația ar avea un sistem bine pus la punct care să împiedice spălarea banilor în tranzacțiile de criptomonede. (Bloomberg)

9. Ford Motor a scos la vânzare 8 milioane din cele 102 milioane de acțiuni pe care le deține la producătorul de automobile electrice Rivian. Vânzarea va fi făcută prin intermediul celor de la Goldman Sachs. (CNBC)

10. Cotația Bitcoin continuă să scadă, ajungând, în această dimineață, la nivelul din iulie 2021, adică puțin peste $33.700. Și Ether-ul pierde teren, scăzând cu 4,6%. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul de locuri oferite de companiile aeriene din China au scăzut cu 32% într-o singură săptămână – Cronica de Business
Apple, amendată cu €1,1 miliarde în Franța- Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău