Premierul Pakistanului avertizează asupra riscului unui război nuclear cu India – Cronica dimineții

1. Producția fabricilor din China a scăzut în august, pentru a patra lună consecutivă. (CNBC)

2. Președintele Trump a publicat, pe Twitter, o imagine detaliată a unei platforme spațiale iraniene care a suferit un accident. Mai mulți comentatori au afirmat că publicarea imaginii încalcă securitatea națională a SUA. (NPR)

3. Averea a jumatate din americani, cei din partea de jos, a ajuns la nivelul înregistrat înainte de criza din 2008. Comparativ cu 2003, minusul, ajustat cu inflația, este de 32%. (WSJ)

4. Imran Khan, premierul Pakistanului, a scris un editorial în NYTimes, în care avertizează că “dacă liderii politici ai lumii nu reacționează la asaltul Indiei asupra regiunii Kashmir, vor fi consecințe pentru întreaga lume, ținând cont că doua puteri nucleare se află în fața unei confruntări armate directe”. (NYTimes)

5. Breșa de securitate iOS, descoperită de Google, ar fi opera Chinei, în incercarea de a-i spiona pe musulmanii Uyghur. (TechCrunch)

6. Dezvoltarea aeroportului din Dubai, proiectat să devină unul dintre cele mai mari din lume, cu o capacitate de 250 milioane de pasageri anual, a fost fost oprită, iar fondurile necesare inghețate. (Bloomberg)

7. În Yemen, o țară devastată de razboiul civil, a apărut o ruptură între coaliția formată din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, care susțin guvernul împotriva rebelilor Houthi, aliați cu Iranul. Forțele guvernului acuză aviația Emiratelor Arabe Unite de raiduri aeriene soldate cu peste 40 de morți. (CNN)

8. Georgia, fosta republică sovietică, a înregistrat o creștere spectaculasă a numărului de turiști, de la mai puțin de 100.000, în 1996, la aproape 7 milioane în 2016. Populația țării este de 4 milioane. (Quarz)

9. Disney a lansat primul trailer pentru serialul “The Mandalorian”, bazat pe povestea Star Wars. Serialul va fi disponibil pe platforma Disney+, la lansarea din noiembrie. (ArsTechnica)

10. Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe daneza Caroline Wozniacki, calificându-se în optimile de finală ale US Open. În faza următoare, ea va evolua cu americanca Taylor Townsend, cea care le-a eliminat pe Simona Halep și Sorana Cîrstea. Mai multe din sport în Cronica Sportivă.

Fotografia dimineții – Migranți arestați în Ceuta, Spania, după ce au forțat intrarea din Maroc. Antonio Sempere/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Donald Tusk i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru o preşedinţie „energică şi de succes” a Consiliului Uniunii Europene – Cronica dimineții
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, va fi remaniat – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău