Președintele Iohannis crede că PNL ar trebui să aibă candidat propriu la primăria Capitalei – Cronica serii

Reluăm Cronica serii, rezumatul știrilor pozitive de anul trecut, iulie-decembrie, va fi publicat în weekend.

1. Oficialii americani au motive să considere că avionul ucrainian prăbușit după decolarea de pe aeroportul din Teheran ar fi fost doborât de două rachete trase de apararea antiaeriană iraniană. (WSJ)

2. Deficitul comercial al României a avansat cu 15,7% în primele 11 luni din 2019, faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, la 15,51 miliarde de euro. (News.ro)

3. Ministerul Finanțelor Publice a ieșit în piață cu două emisiuni de obligațiuni și a împrumutat de la bănci peste un miliard de lei, pe o cerere ridicată în piață. (Profit.ro)

4. Preşedintele Klaus Iohannis spune că nu exclude negocieri între partide pentru desemnarea unui candidat comun al opoziţiei la alegerile pentru Primăria Capitalei, dar că un partid care guvernează şi care urcă în sondaje, aşa cum este PNL, ar trebui să meargă singur pentru a-şi dovedi puterea şi curajul. (News.ro)

Promo: Ti-ai propus sa calatoresti mai mult in 2020? Vola.ro te ajuta sa iti indeplinesti dorinta in Ieftinuarie! Prima luna din an vine cu bilete de avion cu pana la 60% mai ieftine si o multime de premii, garantate si prin tragere la sorti. Iar daca iti este teama ca nu vei mai putea calatori, poti adauga asigurarea Vola Rambursabil, care iti permite sa anulezi zborul si sa iti recuperezi 90% din banii de bilet.

5. Rata șomajului a stagnat în noiembrie 2019 la 4%, date ajustate sezonier, același nivel cu cel înregistratat în luna octombrie. (Profit.ro)

6. Fostul ministru Daniel Chiţoiu, lider ALDE, este urmărit penal în dosarul accidentului în care a fost implicat la sfârşitul anului trecut şi care s-a soldat cu decesul a două persoane. (News.ro)

7. Actul normativ care pavează drumul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană până la finele lunii ianuarie a fost aprobat în Parlamentul britanic, de Camera Comunelor. (Profit.ro)

8. Piața mașinilor noi a înregistrat, anul trecut, o creștere de cel puțin 20% față de 2018, iar tranzacțiile cu mașini second-hand pe plan intern au avut cel mai bun an de când există statistici, cu peste 600 mii de tranzacții, potrivit unui raport transmis de Autovit.ro. (Profit.ro)

9. Valoarea pe bursă a Tesla a ajuns la $81 de miliarde. Constructorul a devenit astfel cel mai valoros producător auto din Statele Unite, iar capitalizarea sa este mai mare decât cea a rivalilor de la Ford și General Motors la un loc. (Automarket)

10. Ministerul Sănătății urmează să demareze vaccinarea gratuită împotriva HPV luna aceasta, după ce primele 20.000 de doze de vaccin au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică. Campania se adresează fetelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani care au solicitat în anii 2017 și 2018 vaccinarea la medicii de familie, inclusiv celor care au trecut de această vârstă, dacă au solicitat anterior vaccinul. (Hotnews)

Ți-ar mai putea plăcea
China și-a depreciat moneda în raport cu dolarul american – Cronica serii
Deficitul bugetar pe primele patru luni este cu 88,4% mai mare faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău